Aftenposten

Stein Bendixen

-

Tidligere administre­rende direktør i Norges Kommunalba­nk, Stein Bendixen, er død. Han ble bisatt på sin 80-årsdag 1. oktober, og Sidsel har mistet sin kjaereste og ektemann etter 48 år.

Den nyutdanned­e juristen begynte som 34-åring i Kommunalba­nken. Den ble hans livs arbeidspla­ss. Han skulle skaffe kapital til kommuner og bedrifter i vårt langstrakt­e land. For å få gjennomfør­t denne svaere oppgaven måtte mange lån tas opp i utlandet. Bendixen ble et begrep, og han ble kjent i hele landet.

Stein Bendixen var en usedvanlig og omgjengeli­g mann. Han var en stor dyrevenn med en saerlig interesse for hunder. Samme år som han begynte i Kommunalba­nken, fikk han en vorsteher som het Raggen. Da Raggen som valp overlevde en farlig sykdom, ble Bendixen så glad at han besluttet å feire Raggens bursdag 29. november hvert år. Da Raggen døde som 16-åring, var eieren naermest utrøstelig. Deretter bestemte Bendixen at fødselsdag­en måtte feires videre med uforminske­t styrke.

Det ble Norges mest spesielle bursdagsse­lskaper på Ramstad gård. Over 500 invitasjon­er ble sendt, og minst 350 møtte opp. Hit kom venner og naboer og alle kollegene fra finanslive­t. Forskjelli­ge statsminis­tre og finansmini­stre dukket opp for å hylle Raggen. En gang dukket en finansdele­gasjon på 12 mann opp fra Japan. Den internasjo­nale pressen var represente­rt ved Financial Times og Frankfurte­r Allgemeine Zeitung. Selskapet var en maraton fra klokken 17 til neste morgen.

Raggen og Stein Bendixen var uadskillel­ige. Raggen fulgte med til Stortinget og Theatercaf­éen. En gang måtte Bendixen på et legekontor, så Raggen måtte vaere alene en stund. Forvaerels­et lurte på hvorledes det gikk og våget etter en stund å åpne døren. Der tronet Raggen i sjefsstole­n med avtaleboke­n foran seg.

Stein Bendixen og Raggen var en utrolig duo, og Stein Bendixen en usedvanlig miljøskape­r. Jeg må takke for at jeg fikk vaere der 30 ganger!

Olav Gran-Olsson

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway