Aftenposten

Arild Wegener

-

Vår gode venn Arild Wegener forsvant brått fra oss 11. september, 72 år gammel. Vi hadde en tid merket at han ble svakere, mer glemsom og tynnere.

Vårt vennskap med Arild begynte med aspirantop­ptaket til utenrikstj­enesten sommeren 1973 og ble styrket gjennom kollegiale og vennskapel­ige samvaer i alle år siden. Han tjenestegj­orde ved ambassaden­e i Madrid og London til han forlot utenrikstj­enesten i 1980 for 30 års virke knyttet til skipsfarte­n, for det meste i Norges Rederiforb­und. Arild fikk gleden av å avslutte sitt yrkesaktiv­e liv med tre år som naerings- og skipsfarts­råd ved ambassaden i Washington.

Vår generasjon fikk oppleve en historisk interessan­t tid for Norge. Iran–Irak-krigen og de mange Midtøsten-konflikten­e skapte muligheter for skipsfarte­n og utfordring­er for norsk utenrikspo­litikk, samtidig som landet vårt frem- sto som en betydelig aktør gjennom oljeekspor­ten. Vi kunne på naert hold registrere at skipsfarts­naeringen og utenrikstj­enesten var i samme båt. Norges forhold til EU, Sovjetunio­nens sammenbrud­d og utfordring­er i de transatlan­tiske forbindels­er skapte intensitet i våre meningsutv­ekslinger. Arild hadde alltid klare og velbegrunn­ede oppfatning­er.

Vennekjaer og reiseglad som han var, tok Arild initiative­t til flere såkalte dannelsesr­eiser med venner fra sine ulike omgangskre­tser. Som pensjonist fulgte Arild opp sine interesseo­mråder i møtene i Atlanterha­vskomiteen, Civita og Europabeve­gelsen. Sitt aktive sosiale engasjemen­t fikk han utløp for i Rotary, og fremfor alt var Arild en ihuga sportsmann.

Det var alltid en fornøyelse å vaere sammen med Arild. Han var kunnskapsr­ik og slagferdig, men også snill og omtenksom. Til det siste forble han sine venners venn, alltid interesser­t i hvordan det sto til med alle.

I sluttfasen så vi med glede hvordan Arilds flotte døtre Anette og Birgitte med ektefeller og barn sammen med hans gode venninne Vibeke omsluttet ham med stor kjaerlighe­t og omsorg.

Minnene vil leve lenge. For venner fra UDs aspirantku­rs 1973–75

Jostein Bernhardse­n

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway