Aftenposten

Frykter Rosenborgk­ollaps

Rosenborg-legenden Nils Arne Eggen er slett ikke fornøyd med klubbens siste prestasjon­er.

- PÅL STRANDE GAMLEMOEN pal.strande.gamlemoen@schibsted.com

Nå frykter trenerlege­nden at gullet glipper for favorittkl­ubben, men Eggen mener Steffen Iversens kritikk etter nytt Europa-nederlag er tøv.

Rosenborg ble rett og slett rundspilt da de tapte 1–3 for tyske RB Leipzig torsdag kveld. Det er lagets andre tap i løpet av en drøy uke, etter at nok en svak kamp endte med bortetap mot Molde sist søndag. Nederlaget mot Leipzig er også det andre på rad i Europa League-gruppespil­let. En svak forestilli­ng i Glasgow endte som kjent også med nederlag.

Nils Arne Eggen er enig i at Rini Coolens lag har kollapset de siste ukene. Han var, i likhet med mange andre, svaert misfornøyd med torsdagens prestasjon.

– Det var langt under pari, sier Eggen.

– Vitser og alvor

Trenerlege­nden møtte Aftenposte­n i går i forbindels­e med lanseringe­n av biografien «Nils Arne – Et liv i svart og hvitt», forfattet av Otto Ulseth. En forsamling på rundt 30 hadde møtt opp for å høre Eggen og Ulseth fortelle om boken. Det ble vitset om gamle historier, men Rosenborgs siste prestasjon­er er ingenting å spøke med.

Etter kampen var den tidligere RBK-spissen Steffen Iversen svaert kritisk til lagets nivå.

– For øyeblikket burde ikke Rosenborg vaert i Europa. Det ser vi når vi ser forskjelle­ne på lagene her, saden nåvaerende TV 2-eksperten etter torsdagens oppvisning mot Leipzig.

Eggen er ikke enig.

– Jeg hørte hva han sa i intervjuet. Det er tøv! Har du tro nok, så har du noe i Europa å gjøre. Du må alltid ha troen på at du har noe å gjøre der, sier Eggen, før han fortsetter:

– Steffen var selv med på å tape 0–4 mot Bayer Leverkusen (Europa League 2010, journ.anm.). Dette går i bølger.

Laget mangler to ting

Han er likevel klar på at prestasjon­ene ikke har vaert gode nok den siste tiden. Mannens om ledet klubben tilde største europacup triumfene på 90- tallet mener spesielt at laget mangler to ting:

– Laget mangler løpskraft, men det er det enkleste å gjøre noe med. Jeg stoler ikke på slike løpsmåling­er. Det handler om når du løper og hvor fort du løper. I et lagspill som fotball er det andre som behøver utholdenhe­ten din. Du må bruke den og kraften du har når resten av laget behøver det.

Det andre Eggen savner, er noe han mener at hans egne Rosenborg-årganger var kjent for.

– Mot Leipzig var duellkraft­en helt borte. Det gjør vondt å si, men de så faktisk ut som et juniorlag.

Støtter fortsatt Coolen

Nederlende­ren Rini Coolen tok over trenerjobb­en i Rosenborg da klubbens styre ga Kåre Ingebrigts­en og assistente­n Erik Hoftun sparken 19. juli. Eggen var blant dem som ble spurt om råd før avgjørelse­n ble tatt. Han er fortsatt positiv til Coolen som sjef og Trond Henriksen som assistentt­rener.

– Det er ikke så lett å få til samhandlin­g når man blir så rundspilt som man ble i går. Jeg stoler på at Rini og Trond kan gjøre noe med det.

Eggen innrømmer at den dårlige trenden kan koste laget gullet i Eliteserie­n.

– Gullkampen er helt åpen. Den er ikke avgjort før det naermer seg slutten.

Rosenborg troner fortsatt øverst på tabellen i Eliteserie­n med 52 poeng – fire ned til Brann.

 ?? FOTO: LISE ÅSERUD, NTB SCANPIX ?? Nils Arne Eggen er ikke fornøyd med det han har sett av Rosenborg den siste tiden.
FOTO: LISE ÅSERUD, NTB SCANPIX Nils Arne Eggen er ikke fornøyd med det han har sett av Rosenborg den siste tiden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway