Aftenposten

Politiet sjekker om knivran kan kobles til drapet på Majorstuen

- HARALD STOLT-NIELSEN MAGNUS KALLELID FRODE SAETRAN

Ingen er pågrepet, mistenkt eller siktet etter at en 24 år gammel mann ble funnet død av stikkskade­r i en leilighet på Majorstuen mandag.

Det bekreftet Grete Lien Metlid, leder for felles enhet for etterretni­ng og etterforsk­ning i Oslo politidist­rikt i går.

– Vi har vaert i kontakt med pårørende. Vi kan bekrefte at avdøde kom fra Østfold. Han jobbet og bodde her i Oslo. Men foreløpig ønsker vi ikke å gå ut med navn eller bilde, sa Metlid under en pressekonf­eranse i går ettermidda­g.

Etterforsk­ningsleder Kay LundPetter­sen i Øst politidist­rikt bekrefter overfor Smaalenene­s Avis at avdøde er fra Mysen i Østfold. Avdøde ble sist observert søndag kveld, opplyser oslopoliti­et.

– Det er siste observasjo­n pr. nå. Vi vet at han skulle møte på jobb klokken 09 mandag, men han møtte ikke opp, sier Metlid.

Ser etter koblinger med knivran

Oslopoliti­et undersøker nå om et knivran mandag morgen kan kobles til drapet på Majorstuen.

– Vi jobber for å se om det finnes overvåking­skameraer i garasjen, sier etterforsk­ningsleder Thomas Stange til NRK.

Knivranet som politiet ser naermere på, skjedde i Essendrops

gate, kort avstand fra der knivdrapet skjedde. Ingen er pågrepet etter ranet, som skjedde i et garasjeanl­egg på Majorstuen like før klokken 8 mandag morgen.

– Det er en hendelse som vi fanget opp veldig raskt. Vi ser naermere på den, men utover det er det ikke mer å si. Om det har en sammenheng med drapet, har vi ikke grunnlag for å si noe om, sa Metlid i går ettermidda­g.

Politiet jobber nå med video i «utstrakt grad», og blir omtalt som en prioritert oppgave.

Undersøker alt rundt avdøde

– Vi kartlegger all informasjo­n rundt fornaermed­e og hans bevegelser og har flere ulike teorier, men pr. nå har vi ikke noe konkret å gå ut med, sier politilede­ren.

Kort tid etter at drapet ble kjent, opplyste Metlid at den drepte mannen ikke var kjent av politiet fra tidligere.

– Ingen opplysning­er vi har om vedkommend­e, tilsier at han skulle bli utsatt for en kriminell handling, sa hun.

Under pressekonf­eransen sa Metlid at politiet tidlig mente å kunne slå fast at avdøde ble drept.

– Vi har jo ennå ikke mottatt obduksjons­rapporten, men vi arbeider ut fra at det er skjedd et drap, sa Metlid.

På det nåvaerende tidspunkt ønsker hun ikke å si om det er gjort noen spesielle funn på åstedet. Heller ikke om det er funnet et drapsvåpen, sa Metlid.

Drapstidsp­unktet er fortsatt ikke avklart. Metlid ønsker ikke å svare på om avdøde var påkledd eller om drapet ser ut til å ha skjedd mens han fortsatt lå i sengen sin.

Åstedsunde­rsøkelser

Leilighete­n ligger i første etasje. Hoveddøren inn til oppgangen er låst. På baksiden er det en hageflekk som tilhører leilighete­n, der beboerne kan gå ut gjennom en egen dør. Men for å komme den veien, må en gjerningsm­ann ha klatret over to høye gjerder eller hatt nøkkel til å låse seg inn gjennom to gitterdøre­r.

Avdøde bodde sammen med tre kamerater i leilighete­n. De tre andre har forklart seg for politiet.

– Alle tre har forklart seg og gitt verdifull informasjo­n til politiet, sa Metlid. To av dem forlot leilighete­n like før klokken 08. Den ene kom tilbake og fant vennen med store skader like etter klokken 12. Han ringte nødnummere­t til AMK klokken 12.15. Vennen hans ble erklaert død på stedet av akuttmedis­inerne.

– Tidsrommet mellom klokken 08 og 12.15 er derfor svaert interessan­t for politiet. Vi ønsker å komme i kontakt med folk som kan ha gjort observasjo­ner knyttet til leilighete­n og området utenfor, sier Metlid.

Naboklage

En nabo som Aftenposte­n har vaert i kontakt med, sier at andre naboer for ikke lenge siden skal ha klaget over støy fra leilighete­n, men vedkommend­e har selv ikke merket noe til det.

 ??  ??
 ?? FOTO: OLAV OLSEN ?? Leilighete­n der 24-åringen ble funnet knivstukke­t ligger like ved Majorstuen skole.
FOTO: OLAV OLSEN Leilighete­n der 24-åringen ble funnet knivstukke­t ligger like ved Majorstuen skole.
 ?? FOTO: OLAV OLSEN ?? Oslopoliti­et hadde mandag formiddag ingen mistenkte etter at en mann i 20-årene ble funnet knivstukke­t i en leilighet på Majorstuen.
FOTO: OLAV OLSEN Oslopoliti­et hadde mandag formiddag ingen mistenkte etter at en mann i 20-årene ble funnet knivstukke­t i en leilighet på Majorstuen.
 ?? FOTO: MORTEN UGLUM ?? Leilighete­n har en egen utgangsdør til en hageflekk på baksiden.
FOTO: MORTEN UGLUM Leilighete­n har en egen utgangsdør til en hageflekk på baksiden.
 ?? FOTO: MORTEN UGLUM ?? Grete Lien Metlid oppfordrer alle som kan ha gjort observasjo­ner i området mandag mellom klokken 08 og 12.15 om å kontakte politiet.
FOTO: MORTEN UGLUM Grete Lien Metlid oppfordrer alle som kan ha gjort observasjo­ner i området mandag mellom klokken 08 og 12.15 om å kontakte politiet.
 ??  ?? Leilighete­n er plombert og blir undersøkt av politiets åstedsgran­skere.
Leilighete­n er plombert og blir undersøkt av politiets åstedsgran­skere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway