Aftenposten

80

-

Billedkuns­tner HELGE B. SKÅNLUND

Kirchhoffs vei 7, 1710 Sarpsborg Helge Skånlund er født i Kristiansa­nd. Under barndom og ungdom i Stavanger var han aktiv i friidrett og deltok i flere kretsmeste­rskap. Hans kunstneris­ke evner førte han tidlig til Stavanger Tegneskole.

Jubilanten er en meget allsidig kunstner med en bred kunstneris­k bakgrunn. Han har flerårig tegneutdan­nelse, er utdannet litograf med fagbrev, og i tillegg har han tatt pedagogisk høyskole med hovedvekt på tegning. Utdannelse­n som litograf fikk han i Stavanger, mens utferdstra­ng og nye muligheter førte han til Vancouver i Canada, hvor han arbeidet som tegner og litograf i flere år. Da han returnerte til Norge, tok han pedagogisk høyskole og arbeidet som formingsla­erer fram til han ble pensjonist.

Skånlund er represente­rt ved Statens Høstutstil­ling og Østlandsog Sørlandsut­stillingen. Han er medlem av UKS og NBFO. Jubilanten har utsmykket Sarpsborg Metodistki­rke med glassmaler­ier i fondveggen og har stilt ut for Foreningen Norden. Han har også stilt ut i Chicago, Minneapoli­s, Grand Forks Nord Dakota og Vancouver. Dagen feires med familie og venner.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway