Aftenposten

– Viktig for norsk kvinnefotb­all

-

LSK Kvinner-trener Hege Riise sier den historiske kvartfinal­ebilletten i Champions League er en milepael som også betyr mye for norsk kvinnefotb­all.

Kanarifugl­ene kunne slippe jubelen løs da de tok seg videre til sin første Champions League-kvartfinal­e i klubbens historie etter å ha slått Brøndby 3–1 sammenlagt onsdag. Trener Hege Riise mener det viser at klubben er på riktig vei.

– Det å drømme litt større enn toppserien og vaere med i de store turneringe­ne samt vaere gode forbilder, sender gode signaler til jentene som kommer etter, sier Riise.

– Vi har jobbet for dette lenge. Dette er en anerkjenne­lse av den jobben vi legger ned, legger hun til.

– En hard nøtt

Trener Riise drømmer allerede om å komme seg gjennom kvartfinal­ene i mars neste år. At de kampene ikke spilles før om flere måneder, kan samtidig gi flere utfordring­er.

– Vi må beholde kjernetrop­pen vår, og vi trenger en større tropp enn det vi har hatt i år for å matche den konkurrans­en vi får i 2019 med mange kamper, sier hun.

– Samtidig må vi også planlegge å gjøre det beste vi kan for å tilrettele­gge for best mulig kampform. Det har vi visst om lenge, så det er en utfordring vi bare må ta.

Reiten blir i LSK

Guro Reiten, som skal vaere på listen til flere store klubber, storspilte i åttendedel­sfinalen mot Brøndby.

Etter seieren var hun klokkeklar overfor Romerikes Blad at hun ikke kommer til å forlate klubben før kvartfinal­ene. Det mener Riise blir viktig for klubben.

– Det er viktig for oss, og det er viktig for henne, både landslagsm­essig og klubbmessi­g. Det å ha en oppkjøring som man kjenner til, tror jeg er utrolig viktig, sier hun.

LSK-treneren påpeker at Reiten er en sentral og viktig spiller for klubben og laget. Samtidig er Riise tydelig på at de andre jentene også er viktig for Reiten.

– Hun er delaktig i målpoeng for oss hele veien, men det er et lag bak Guro også, som jobber for det vi har oppnådd sammen.

I kvartfinal­ene venter et av Europas aller beste lag. Trekningen av kvartfinal­ene gjøres neste fredag. (NTB)

 ?? FOTO: ANDERS KJAERBYE, RITZAU/NTB SCANPIX ?? LSK Kvinner er klar for kvartfinal­e i Champions League etter sammenlagt­seier over Brøndby. LSKs Anja Sønstevold blir gratulert etter scoring på bortebane.
FOTO: ANDERS KJAERBYE, RITZAU/NTB SCANPIX LSK Kvinner er klar for kvartfinal­e i Champions League etter sammenlagt­seier over Brøndby. LSKs Anja Sønstevold blir gratulert etter scoring på bortebane.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway