Aftenposten

Gå av, Hareide!

- Sindre Myklestad Bergen

Kjaere Knut Arild Hareide. Jeg stemte på Kristelig Folkeparti ved stortingsv­alget i 2017 fordi du sa det var uaktuelt å gå inn i en regjering med Fremskritt­spartiet, samtidig som du pekte på Erna Solberg som statsminis­ter. Du var tydelig på at Regjeringe­n ikke var fredet for fire år, og at du ikke ønsket en samarbeids­avtale. Dette gjorde jeg mitt personlige valg ut fra.

Hvorfor setter du nå deg selv og dine egne meninger foran de løftene du har gitt? Å avsette eller innsette en regjering er et velgerspør­smål, ikke et medlemsspø­rsmål, her skiller jeg lag med deg. Det er helt legitimt å felle regjeringe­n som sitter nå og fortsatt vaere innenfor løftene du har gitt. Men da må det gjøres på en enkeltsak som har ryggdeknin­g i form av et enstemmig flertall i stortingsg­ruppen

Om KrF velger å sondere til høyre eller til venstre på det ekstraordi­naere landsmøtet i dag, er det like fullt et løftebrudd overfor velgerne og en demokratis­k skandale.

Uansett utfall i dag er mitt budskap til deg, Hareide: Gå av, men på rett grunnlag! Ikke fordi det blir blått eller gult resultat, men fordi du har vist manglende demokratis­k gangsyn og respekt for egne velgere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway