Aftenposten

Nekrologer

- Vera Micaelsen

Vera Micaelsen fikk et kort, men intenst, levende liv. Hun gjorde Per Olov Enquists ord til sine: «En dag skal vi dø, men alle andre dager skal vi leve.» Vera snakket høyt, lo mye og ga oss andre en følelse av at alt var mulig. Derfor er det så forferdeli­g tungt å miste henne for alle oss som var blitt glade i henne i de 12 årene vi fikk jobbe sammen i NRK.

Vera kom til NRKs barneog ungdomsavd­eling som programled­er for Go’Elg i 1995. Vi mottok flere hundre søknader, men bare én skrevet på en serviett, full av krusedulle­r og tegninger. Noen lurte først på om den var seriøst ment, men Vera ble innkalt til audition, og dermed var det gjort. Det var umulig å ikke bli inspirert og begeistret av Vera.

Vera ledet 64 Go’Elg-sendinger med Jan Erik Larssen. Deretter ble hun hentet til underholdn­ingsavdeli­ngen som medprogram­leder for Spellemann­prisen i 1996. Overgangen til den store Spektrum-scenen besto hun med glans. Året etter fikk hun sitt eget fredagspro­gram VeraVera med navnesøste­r Vera Kvaal. Siden vekslet Vera mellom underholdn­ing og barneprogr­ammer. Hun laget blant annet 16 programmer i Rugekassa, var i Reiseradio­en på P1 og Holger Nielsens Metode på P3 og var ansvarlig for NRK Super-serien Jubalong i 2007.

I NRK bidro Vera med store mengder entusiasme. Uansett om hun jobbet med barn eller voksne var ideene hennes alltid bygget på substans. Hva trenger barn å vite? Hvilke følelser bør vi trene på å uttrykke? Vera ønsket å løfte frem de vanskelige følelsene og heiet på åpenhet og aerlighet. Hun var klok og kom ofte med overrasken­de og humoristis­ke perspektiv­er i krevende spørsmål. Hun var ekte, inderlig og hadde mot til å stå på sitt. Som kollega var hun nysgjerrig, varm, inkluderen­de og bød på seg selv, også når takene ble tøffe. Selv da livet gikk inn i siste fase, viste hun engasjemen­t for andre. Hun tok farvel med vennene sine med å minne oss på å vaere rause og tålmodige med hverandre. Vi er mange som er blitt inspirert, berørt og begeis-

tret av Vera.

Våre tanker går til Milla, Ylva, Selma og Atle, i takknemlig­het over at vi fikk låne Vera i mange år og få ta del i hennes villskap, varme og styrke. programdir­ektør i NRK Vibeke Fürst Haugen

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway