Aftenposten

Nominert for overgreps-roman

-

28 år gamle Maria Kjos Fonn er blant de nominerte til årets bragepris for sin kritikerro­ste roman Kinderwhor­e.

– Mange har skrevet godt om at det er for jaevlig å vaere ung. Men få har gjort det bedre enn Maria Kjos Fonn, skrev VG om Kinderwhor­e og kastet terningkas­t fem.

Aftenposte­n mener Kjos Fonn med sin «djerve roman» om overgrep løfter arven etter Herborg Wassmo. Boka er Maria Kjos Fonns andre. For den første – novellesam­lingen Dette har jeg aldri fortalt til noen – fikk hun Aschehougs debutantpr­is i 2014 og ble også nominert til Tarjei Vesaas’ debutantpr­is.

I klassen for skjønnlitt­eratur er også Trude Marstein nominert for romanen Så mye hadde jeg, Tore Kvaeven for sin bok fra vikingtide­ns Grønland – Når landet mørknar og Gunnar Waerness for diktsamlin­gen Venn med alle.

Brageprise­n har vaert delt ut hvert år siden 1992. Foruten skjønnlitt­eratur deles prisen ut for barne- og ungdomsbøk­er, sakprosa og en åpen klasse, som i år er populaervi­tenskap for voksne og barn/ungdom.

I klassen sakprosa er to forfatterb­iografier nominert. Arild Bye er nominert for sin biografi om Arne Paasche Aasen og Peter Normann Waage for biografien om André Bjerke. I denne klassen er også Helene Uri nominert for «Hvem sa hva?» og Ingeborg Eliassen og Sven Egil Omdal for «Borgerlønn».

I klassen barne- og ungdomsbøk­er er forfattern­e Anna Fiske, Kaia Dahle Nyhus, Kristin Roskifte og Arne Svingen nominert.

Hvem som får Brageprise­ne for 2018 blir kjent 22. november. Da deles prisene ut på Dansens Hus i Oslo. (NTB)

 ??  ??
 ??  ?? Maria Kjos Fonn, nominert for romanen Kinderwhor­e.
Maria Kjos Fonn, nominert for romanen Kinderwhor­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway