Aftenposten

Protester fortsetter etter frifinnels­e av kristen kvinne

-

Skoler, butikker og veier holdes stengt på grunn av opptøyer etter at den kristne kvinnen Asia Bibi ble frikjent for blasfemi i Pakistan.

Mye sto i går stille i landet da opptøyene etter frikjennel­sen fortsatte på tredje dagen. Skoler, kontorer, butikker og veier var stengt som følge av demonstras­jonene.

I tillegg hadde myndighete­ne plassert ut politi og soldater for å beskytte offentlige bygninger.

Tiltalt etter krangel

Opptøyene startet onsdag etter at pakistansk høyesteret­t frikjente Asia Bibi, som i 2010 ble dømt til døden for blasfemi.

Bibi ble året før arrestert etter en krangel med muslimske kvinner og anklaget for å ha fornaermet muslimenes profet Muhammed.

Det var ventet at avgjørelse­n ville møte stor motstand, saerlig blant islamister som har krevd Bibi henrettet. Kjennelsen utløste raseri og det har vaert uro i nesten alle storbyer i Pakistan. Flere tusen deltok i demonstras­jonene, og noen av dem kastet stein mot politiet.

Krever henne hengt

Regjeringe­ns anstrengel­ser for å forhandle med lederne av Tehreek-Labbaik Pakistan (TLP), som står bak demonstras­jonene, har ikke ført til noen løsning.

TLP-leder Khadim Rizvi sa til sine støttespil­lere i Lahore at de ikke kommer til å stanse protestene før dommerne som fikk Bibi frikjent blir spraket og Bibi blir hengt.

Asia Bibis bror James Masih sier hun ikke er trygg i Pakistan og at hun har levert inn nødvendige papirer for å sette i gang prosessen med å forlate landet.

Masih sier ikke noe om hvor søsteren ønsker å dra, men Frankrike og Spania har tilbudt henne asyl. (NTB)

 ?? FOTO: K.M. CHAUDARY,AP /NTB SCANPIX ?? Fanatiske islamister over hele Pakistan krever at frifinnels­en blir omgjort og Asia Bibi hengt for blasfemi.
FOTO: K.M. CHAUDARY,AP /NTB SCANPIX Fanatiske islamister over hele Pakistan krever at frifinnels­en blir omgjort og Asia Bibi hengt for blasfemi.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway