Aftenposten

Ledigheten fortsetter å gå nedover

-

Antallet registrert­e helt ledige falt med 600 personer fra september til oktober, ifølge sesongjust­erte tall fra Nav. Arbeidsled­igheten er nå 2,2 prosent.

Ved utgangen av oktober var det registrert 61.500 helt arbeidsled­ige hos Nav, en nedgang på 4.500 sammenlign­et med oktober i fjor. Ledigheten har dermed gått ned fra 2,4 prosent av arbeidssty­rken for ett år siden til 2,2 prosent i oktober i år.

48 prosent av de helt ledige mottok dagpenger i oktober, viser de ferske tallene fra Nav som ble lagt frem i går.

Tilsammen var 76.500 personer registrert som helt arbeidsled­ige eller arbeidssøk­ere som deltar på tiltak hos Nav (bruttoledi­gheten). Det er 8.900 faerre enn i oktober i fjor, og tilsvarer 2,8 prosent av arbeidssty­rken, ned fra 3,1 prosent i fjor.

Bedre for ingeniører

Bruttoledi­gheten, som i tillegg inkluderer arbeidssøk­ere som deltar på tiltak fra Nav, gikk ned med 1.300 personer den siste måneden.

– Arbeidsled­igheten har samlet sett gått ned de siste tre månedene etter en økning i juli. Så langt i år har både bruttoledi­gheten og antall helt ledige gått videre ned, men saktere enn i fjor. Det er fortsatt i Rogaland og blant ingeniører at arbeidsled­igheten har falt mest, sier NAV-direktør Sigrun Vågeng.

Søkertalle­ne faller

Den siste måneden har antallet nye arbeidssøk­ere gått videre ned. I oktober var det i gjennomsni­tt 740 personer som registrert­e seg som arbeidssøk­er hos Nav hver virkedag. Dette er det laveste antallet siden september 2008.

Antall ledige ingeniører og iktmedarbe­idere har gått ned med 30 prosent så langt i år, og er yrkesgrupp­en med den største nedgangen i arbeidsled­igheten, fulgt av industriar­beid samt bygg og anlegg.

– Oljesmelle­n rammet hardt, men sporene er i ferd med å viskes ut, sier arbeids- og sosialmini­ster Anniken Hauglie (H).(NTB)

 ?? MOSVOLD LARSEN, NTB SCANPIX
FOTO: HÅKON ?? Ledigheten faller mest i Rogaland og blant ingeniører.
MOSVOLD LARSEN, NTB SCANPIX FOTO: HÅKON Ledigheten faller mest i Rogaland og blant ingeniører.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway