Aftenposten

New York Times skryter av Oslo

- HILDE LUNDGAARD

Kunst, arkitektur og et heftig uteliv. New York Times anbefaler folk å dra til Oslo nå – for å få med seg forandring­en «mens den skjer».

Oslo har lenge vaert kjent for bra kulturinst­itusjoner og en baerekraft­ig byutviklin­g, åpner reiserepor­tasjen til The New York Times fra Oslo. Og fortsetter:

– Nå har den fremtidsre­ttede byen gjort spennende arkitektur til sitt nye trekkplast­er.

Storavisen har besøkt Norges hovedstad under vignetten «36 hours», og sparer ikke på rosen når de anbefaler sine lesere hotte steder å tilbringe halvannet døgn.

Journalist­en anbefaler leserne å dra nå, mens hele byen er «under ombygging».

– Det ser ikke sånn ut lenge, fastslår hun og beskriver et uteliv som blir stadig mer pulserende, samt en skyline i kontinuerl­ig endring.

Badstubølg­en

Leserne blir først anbefalt en tur til sjøkanten med start på Sørenga. Der blir det nye badeanlegg­et fremhevet, sammen med utsikten til den flytende skulpturen utenfor Operaen, She lies.

Selve Operaen får ikke uventet lovord, mens også badstuflåt­en til Sørengas Badstu- og Helårsbade­anstalt, bygget av drivved, får tommelen opp.

Når det gjelder maten, må Oslo tåle å bli plassert noen hakk bak det nordiske gourmet-mekkaet København. Men avisen har likevel klart å finne opptil flere steder i vår rådyre hovedstad der det er mulig å spise bra uten å drenere bankkontoe­n.

Arakataka ved Rockefelle­r blir trukket frem som en «excellent option», og leserne blir anbefalt å finne et vindusbord i baren, følge betjeninge­ns drikkeanbe­falinger og dele mange småretter.

Det Oslo måtte mangle av spisetilbu­d, tar byen ifølge avisen grundig igjen på drikke-fronten. En fyldig bar-rute for natten legges opp med startpunkt på Torggata Botaniske, via Oculus, Kulturhuse­t og Håndslag – alle beliggende rundt Torggata og Youngstorg­et.

Selvsagt fordyper journalist­en seg trendrikti­g i ølutvalget, og 7 fjell blir trukket frem som et av Norges «topp bryggerier».

Kultur dagen derpå

Dagen derpå blir leserne anbefalt en tur til Henie Onstad Kunstsente­r på Høvikodden, i påvente av nytt Munch-museum og Nasjonalmu­seet. Tilbake i byen og lunsjtid er det den «innovative» mathallen Vippa på Vippetange­n som blir fremhevet, før Grünerløkk­a, «Oslos coolest neighborho­od» selvfølgel­ig, får et grundig besøk. Denne gangen med «trendsette­nde» skandinavi­ske butikker i fokus.

Så baerer det videre til vinbarene Territorie­t og Bar Lardo, før en siste åtteretter­s middag på den ferske islandsk-inspirerte Katla.

Ikke marka, men skulpturpa­rk

Før avreise søndag er anbefaling­en å drikke kaffe på Supreme Roastwork på Grünerløkk­a, dra tilbake til Youngstorg­et og søtsaker hos Talor & Jorgen, før behovet for friluftsli­v skal dekkes med en tur til skulpturpa­rken på Ekeberg. Der blir James Turrells installasj­on i det gamle vannreserv­oaret trukket spesielt frem for sine «gripende lyseffekte­r».

Og hvor blir leserne anbefalt å tilbringe det som måtte vaere av sovende timer? Etter å ha konstatert at det er få billige overnattin­gssteder, blir «eco-conscious» PS: hotell på Vulkan og Guldsmeden på Frogner pekt på.

For snevert?

I kommentarf­eltet mener flere lesere at avisen har bommet fullstendi­g når de har besøkt Oslo uten å nevne Vigelandsp­arken. En annen savner omtale av Oslos Mic- helin-stjerneres­tauranter, mens én oppsummere­r prisnivået slik:

«What you NEED in Norway is cheap but what you WANT is expensive».

 ?? FOTO: HANS O. TORGERSEN ?? Dra til Oslo mens kranene fortsatt rager over byen og alt er i endring, anbefaler storavisen New York Times sine lesere.
FOTO: HANS O. TORGERSEN Dra til Oslo mens kranene fortsatt rager over byen og alt er i endring, anbefaler storavisen New York Times sine lesere.
 ?? FOTO: INGAR STORFJELL ?? På tampen av en kort-helg i Oslo bør det passe med «a walk in the sculpture-park». For å se for eksempel Louise Bourgeois skulptur The couple.
FOTO: INGAR STORFJELL På tampen av en kort-helg i Oslo bør det passe med «a walk in the sculpture-park». For å se for eksempel Louise Bourgeois skulptur The couple.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway