Aftenposten

Skjevforde­ling vest – øst?

- Odd E. Rambøl Tøyen

Medlemmer ved FAU ved Vinderen skole, Thomas M. Kristensen og Kirsti Ellefsen, mener deres skole ikke får tilstrekke­lig midler til å drive skolen på en forsvarlig måte i forhold til de krav opplaering­sloven stiller.

Det er mulig at det er tilfelle. Men det blir feil når de som begrunnels­e sammenlign­er bevilgning­er pr. elev ved sin skole med tilsvarend­e tall for andre skoler. Årsaken til dette er at utgiftene ved en skole i langt større grad bestemmes av antall klasser/grupper enn antall elever. Antall grupper, og størrelsen på disse, bestemmes av antall elever med ekstra behov.

Medlemmer ved FAU ved Vinderen skole bør selvsagt melde fra dersom skolen ikke kan følge opplaering­sloven. Men når de slår fast at det her foretas en skjevforde­ling mellom vest og øst, da forutsette­r dette at de også kjenner behovene ved andre skoler. Det er grunn til å tvile på at de har slik kjennskap, når de sammenlign­er Vinderen skole med sine 400 elever med Tøyen som har 300 elever. Ved Tøyen har 90 prosent av elevene minoritets­språklig bakgrunn. Maridalen skole, som også nevnes, er Oslos minste, med 60 elever.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway