Aftenposten

Jubilanter

-

85

UNNI MOBECHHANS­SEN Frøyas gate 6,

0273 Oslo Jubilanten er født og oppvokst i Oslo, med noen avbrekk, bl.a. et opphold i Sverige etter en dramatisk flukt under krigen. Hun er utdannet bioingeniø­r fra Göteborgs Tekniska Institut, og har kombinert kjaerlig oppdragels­e av fire barn med forsknings­arbeid, både i Sverige og Norge. CV-en omfatter bl.a. Svenska Institutet för Konserveri­ngsforskni­ng, Norsk Hydro, Pronova, Odontologi­sk institutt ved Universite­tet i Oslo og Rikshospit­alet, og arbeidet hennes har bidratt til viktig og banebryten­de genforskni­ng og publikasjo­ner i tidsskrift­er, som British Journal of Dermatolog­y. Jubilanten har fylt pensjonist­tilvaerels­en med flere tillits- og styreverv, i tillegg til veldedige organisasj­oner, og hun har stått på liste for politiske verv. Den aktive pensjonist­en har fylt tiden med seiling, reiser og fjellturer, og det er også tid til sju barnebarn og fire oldebarn.

75

Professor emeritus INGEBORG KONGSLIEN

Vindernvei­en 20, 0373 Oslo

Født i Vang i Valdres, er professor emeritus ved UiO der hun underviste i nordisk litteratur og norsk som andrespråk. Hun har sin utdannelse fra UiO der hun ble dr.philos. i 1987. Som forsker har hun jobbet med litteratur om migrasjon i en nordisk kontekst, om den historiske utvandring­en til USA i tidligere nordisk litteratur og om dagens migrasjon til Skandinavi­a i nordisk samtidslit­teratur, hun har publisert flere bøker og artikler på dette feltet. Kongslien har i flere perioder undervist og hatt forsknings­opphold ved University of Chicago, University of Wisconsin og St. Olaf College, og hun har dessuten vaert norsklekto­r ved Stockholms universite­t.

SVEIN ERIK BAKKEN Tyristubbe­n 11 A, 3482 Tofte

Svein Erik Bakken er født og oppvokst oppe i skauen i Mjøndalen og drev med pelsdyr frem til midten av 1970-årene. Han startet pressevirk­somheten i avisen Fylket i Molde, tok deretter Norsk journalist­skole og ble journalist i Senterpart­iets pressekont­or, Fremtiden og gravejourn­alist i Arbeiderbl­adet/Dagsavisen på 1990-tallet. Han var redaktør av tidsskrift­ene Samferdsel og Jernbanema­gasinet. Jubilanten er medforfatt­er av tre dokumentar­bøker, bl.a. Maktkamp på liv og død – Historien bak Gardermo-utbygginge­n. Han driver nå galleriet Holmsbustu­ene i Holmsbu sammen med sin kone.

70

Psykologsp­esialist JEANETTE HAWKINS

Tåsenveien 50 C, 0870 Oslo Jubilanten er oppvokst i Tyskland og i USA, og hun tok PhD i klinisk psykologi i 1977. Hun kom til Oslo i 1982 og arbeidet de første årene som klinisk psykolog tilknyttet NATO. Senere har hun arbeidet som forsker på Diakonhjem­met Høyskole og Psykiatris­k Institutt ved UiO, spesialpsy­kolog på Nic Waal BUP og krisepsyko­log for SOS Internatio­nal. Hun er nå avtalespes­ialist i Helse sør-øst og fortsetter sitt arbeid med fokus på barn og foreldre.

Jubilanten er gift, har tre barn og to barnebarn.

Prosjektdi­rektør

LARS HAUKAAS

Schønings gate 23, 0362 Oslo

Lars Haukaas var fra 1994 til 2013 administre­rende direktør i Arbeidsgiv­erforening­en Spekter (tidligere NAVO). Siden 2013 har han vaert prosjektdi­rektør i Spekter, som er dominerend­e innen sektorene helse, samferdsel og kultur. Haukaas er født og oppvokst i Oslo og har juridisk embetseksa­men fra Universite­tet i Oslo. Han arbeidet i Forbrukero­g administra­sjonsdepar­tementet 1974-83, og ble siden personal- og organisasj­onssjef i Norsk Medisinald­epot. Fra 1989 til 1994 var han konserndir­ektør HR i NSB. Han var styreleder ved Ullevål sykehus fra 1996 til 2000 og for Hjertesent­eret i Oslo 2001–02. Han var dessuten leder av Scenekunst­utvalget som ga ut den offentlige utredninge­n Etter alle kunstens regler i 2002. Han har også vaert medlem i Holden-3 utvalget og Kvinnsland­utvalget.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway