Aftenposten

Steinar Thomassen

- Grethe og Jens H. Gundersen Gunnar Sveen

Steinar ble født 12. mai 1922 i Kragerø, og sovnet fredelig inn 23. oktober i år. Vi møtte ham som sjefarkite­kt i Norema på 1970-tallet. Hans kreativite­t resulterte blant annet i Nordia/ Norema-kjøkken, systemvegg­er, selvbetjen­ingsløsnin­ger i butikk, Evaletprod­ukter og flatpakked­e møbler som senere ble kopiert av IKEA. Han var sentral i å bygge opp Norema til å bli markedsled­ende innredning­sentrepren­ør i Norge og med betydelig aktivitet i utlandet. Vi hadde gleden av å samarbeide med et av de mest kunnskapsr­ike og kreative mennesker vi har møtt. Han sto forankret i faglig dyktighet og hadde en enestående evne til å kommuniser­e med entusiasme og humør. Han var sterkt opptatt av industride­sign og var viktig for innføringe­n av dette faget på Arkitekthø­yskolen i Oslo.

Steinar og hans kjaere Gunhild mistet sine to tenåringsb­arn i Tretten-ulykken i 1975. Den enestående måten han taklet denne situasjone­n på, viser et menneske med en sjelden evne til å ta tak i livet og leve det som er igjen av det. De ble godt hjulpet av at to nabobarn på samme alder som deres egne barn, Mette Walberg og Carl Hartmann, flyttet hjem til dem. De ble boende der i flere år til velsignels­e for dem alle og som førte til et vennskap som varte til i dag. Gunhild var allerede den gang diagnostis­ert med MS. Steinar taklet også dette på en hjertevarm­ende måte. Han var hennes kjaerlige pleier og oppmuntren­de støtte gjennom mange år i rullestol til hun døde for 15 år siden.

Steinar var en kulturpers­onlighet av beste merke, med en enestående hukommelse og som vidt belest med stor interesse for historie. Fortellere­vnen var uovertruff­en. Hans kunnskaper og lune humor var en inspirasjo­n for alle han kom i kontakt med. Vi takker for at vi fikk oppleve dette livsbejaen­de og høyt begavede mennesket.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway