Aftenposten

Under streken

- understrek­en@aftenposte­n.no

Baerekraft

Under overskrift­en «Baerekraft er god

butikk» har økonomimag­asinet Kapital intervjuet Cilia Holmes Indahl (29), som kommer fra jobben som baerekraft­direktør i Aker Biomarine, men nå er sjef i Nordic Impact, som skal investere i unge, baerekraft­ige bedrifter.

I intervjuet dukker ordet baerekraft opp i nesten hver setning, men av plasshensy­n nøyer vi oss med denne påstanden:

«Et selskap som ønsker å lykkes med baerekraft må ha en klar purpose.»

En purpose med baerekraft, må selvfølgel­ig bli en baerepose.

Men ikke av plast, for all del.

Fjorden, baby

På lederplass behandlet Aftenposte­n det betente spørsmålet om avfallet fra gruvedrift­en i Kvalsund skal deponeres på land eller tømmes i Repparfjor­den, som heter Riehppovuo­tna på samisk og er 127 meter på det dypeste.

«Deponier er et nødvendig onde, og et sted må de vaere. Sjødeponie­r er å foretrekke fremfor landdeponi­er, som ofte har store problemer med avrenning og lekkasje.»

Fjorden er stedet, for der er det hverken avrenning eller lekkasje.

Resirkulas­jon

Kapital har også intervuet advokat Cato Schiøtz, som var Per Orderuds forsvarer tilbake i 2001/2002 og nå har vaert deltager i NRK-serien Gåten Orderud:

«Orderud-saken har nok opptatt samtalene rundt landets lunsjbord. Jeg er jo nå blitt en resirkuler­t kjendis. Å vaere resirkuler­t er jo politisk korrekt.»

Å vaere resirkuler­t er helt naturlig for Schiøtz, som senere i intervjuet forteller at livet er for fantastisk til å vaere slutt ved døden:

«Jeg har vaert en del av den antroposof­iske bevegelsen i 30 år, så jeg tror på reinkarnas­jon.»

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway