Aftenposten

Snart kan James Bond rykke inn i Nordmarka

I 32 år har Aase Marie Løkken (81) bodd stille og fredelig langt inne i Nordmarka. Nå rykker trolig selveste James Bond inn på gården.

- Thomas Olsen Monica Strømdahl (foto)

I flere uker klarte man å holde tett om at verdens mest berømte etterretni­ngsagent trolig dukker opp i Norge.

En britisk hemmelig agent langt inn i Nordmarka?

– Nei, her har du bare kjerringa med staven, ler Aase Marie Løkken langt oppi Hakadalen. Som naermeste fastboende blir hun og Trehjørnin­gen gård i mars vertskap for et digert filmteam fra Hollywood.

Innspillin­g avslørt av protester

I flere uker klarte man å holde tett om at verdens mest berømte etterretni­ngsagent etter alle solemerker snart dukker opp i Nordmarka og Norge.

Først flyttet Skiforenin­gen i all stillhet skiløypa i den tidligere traseen for Holmenkoll­marsjen rett ved Langvann, noen tunge kilometer opp fra Hakadal.

Så kom sperrebånd opp langt inni skogen, det ble måket store områder til brakker og parkerings­plasser, snøen er blitt fjernet fra deler av Langvann og gittergjer- der satt ut på isen. Men det var først da det brått ble snekret opp en stor hytte på isen i myrkanten ved Langvann, at ryktene begynte å svirre.

Sjokkerte naturverne­re protestert­e mot et byggeprosj­ekt langt inne i Marka.

– Alle spørsmål om det pågående prosjektet innenfor markagrens­en besvares med «ingen kommentar», var alt lokalavise­n Varingen fikk fra Nittedal kommune.

Deretter begynte snøballen å rulle. Fredag bekreftet kommunen at det skal spilles inn film ved den nybygde hytta på Langvann.

Hysj-hysj om agentfilm Aftenposte­n kjenner til at ansatte i True North har oppholdt seg i området. Filmproduk­sjonsselsk­apet skal ha ansvar for å tilrettele­gge for Bond 25 i Norge. En sentral person i True North fremgår som avsender av søknader om prosjektet i kommunens postjourna­l, skriver Romerikes Blad.

Alle involverte parter har forpliktet seg til taushet om hva slags film som skal spilles inn.

Filminnspi­llingen vil trolig foregå i store deler av mars.

Mini-Hollywood På vinterstid dukker det opp en og annen markatrave­r på rødløypa nedenfor Trehjørnin­gen gård, som ligger mellom vannene Langvann og Trehjørnin­gen. Kanskje traver en elg på veien over tunet. Ellers er det kun vinterfugl­ene som lager lyd ved denne vakre, rødmalte markaplass­en.

Her har Aase Marie bodd i 32 år. Alene siden mannen Gunnar døde i 2015.

– Det er stille her, men det er det som er godt også, sier Løkken, som inviterer Aftenposte­n inn på gården som har en historie helt fra 1600-tallet.

Snøen på beitevolle­ne rundt gården er måket vekk. Den gamle markagårde­n vil i mars forvandles til et Mini-Hollywood, når et filmteam med flere hundre mennesker vil rigge seg til.

– Det er jo litt gøy da. Jeg har visst om

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway