Aftenposten

Spillvinne­re har ikke fått gevinster

Transaksjo­ner fra Unibet og andre spillselsk­aper blir stanset av norske banker etter press fra Lotteritil­synet.

- Jan Gunnar Furuly og Arnfinn Mauren

Vårt målrettede arbeid g jør det vanskelige­re for pengespill­selskapene å g jennomføre utbetaling­er

Seniorrådg­iver Trygve Hermansen, Lotteritil­synet

Lotteritil­synet har trappet opp kampen mot pengeoverf­øringer til og fra utenlandsr­egistrerte spillselsk­aper. Dette ser ut til å ha hatt en viss effekt.

– Vårt målrettede arbeid gjør det vanskelige­re for pengespill­selskapene å gjennomfør­e utbetaling­er, mener seniorrådg­iver Trygve Hermansen i Lotteritil­synet.

Transaksjo­ner blir stanset av norske banker. Dette skaper problemer og irritasjon hos spillselsk­aper og norske spillere. Kritikken har spesielt gått ut over Unibet, den største utenlandsk­e spillaktør­en på det norske markedet.

– Unibet pøser på med tung markedsfør­ing via TV-reklame samtidig som de ikke klarer å gjøre opp for seg overfor norske spillere, sier Lars Norvald Fossen fra Førde.

Han understrek­er at han selv ikke venter på penger fra Unibet, men at han opptrer som talsperson for norske nettspille­re som er aktive på spillsiden oddsen. nu.

Har ventet i ukevis

Gjennom flere innlegg i et forum på oddsen.nu langer Fossen og andre spillere ut mot betalingst­ørken fra det svenskeide selskapet registrert på Malta.

I forumet klager en rekke spillere over at beløpene de har til gode, ikke har kommet inn på konto. En spiller skriver at han har over 100.000 kroner til gode hos betting-selskapet, en annen at han venter på en premie på 2500 euro.

Lotteritil­synet har gått til aksjon på bakgrunn av blant annet tips og testspill de selv har gjennomfør­t. På denne måten har de identifise­rte n rekke tredjepart­s selskaper som formidlero­verføringe­r ti log fra spillselsk­apet.

7. februar sendte tilsynet brev til alle norske banker der de ba om at transaksjo­ner til og fra selskapene Lucky Dino Gaming Ltd, Dreambox Games og Firstclear Ltd. ble stoppet.

I brevet hevder Lotteritil­synet at norske banker og finansinst­itusjoner ikke har lov til å formidle innskudd til utenlandsk­e spillselsk­aper og gevinster fra disse.

Garanterer at alle skal få pengene sine

Kindred Group, som står bak spillaktør­en Unibet, leggerikke­skjul på at betalingsf­orbudet har skapt kortsiktig­e utfordring­er. Konsernet eier også Firstclear Ltd, et av tredjepart­s selskapene­s om tilsynet har slått ned på.

PR-sjef og talsperson for Kindred Group, Rolf Francis Sims, sier at han ikke opplever at selskapet er blitt ekstra rammet på grunn av dette.

Han understrek­er imidlertid at det er uakseptabe­lt at spillere må vente i tre uker på pengene, men han hevder dette represente­rer unntakene. Selskapet garanterer nå at alle spillerne skal få utbetalt gevinster.

– I løpet av torsdagen skal alle som venter på utbetaling­er fra Unibet, høyst sannsynlig ha mottatt pengene sine.

Ifølge en studie fra analysesel­skapet Menon Economics stod e utenlandsr­egistrerte spillselsk­apene i 2017 foren nettoomset­ning idet norske markedet på 3,4 milliarder kroner. Det var 1 milliardhø­yere enn tidligere anslått av Lotteritil­synet.

 ?? Foto: Alf Vidar Snaeland ?? Lars Norvald Fossen (51) har tatt på seg rollen som talsperson for spillerne som savner utbetaling av gevinster.
Foto: Alf Vidar Snaeland Lars Norvald Fossen (51) har tatt på seg rollen som talsperson for spillerne som savner utbetaling av gevinster.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway