Aftenposten

– Som kvinne i Norge har jeg muligheten til å gjøre det samme som mannfolk

- DIANA DIACONU (38) [Gift, to barn] Jobb: Produksjon­smedarbeid­er Diplom-Is, Gjelleråse­n. Gjennomsni­ttslønn hjelpearbe­ider industri: 418.000 kroner.

– Jeg flyttet etter mannen min fra Romania til Norge i 2010 og ble gravid to ganger i rask rekkefølge. Ingen kjente meg, og det var skikkelig vanskelig å få jobb. Jeg gikk kurs, søkte jobber og ble tilkalling­svikar gjennom et bemannings­byrå. I oktober 2017 fikk jeg fast jobb på Diplom-Is og ble utrolig stolt og glad! Endelig var jeg trygg! Jeg slapp å bekymre meg for hva som skal skje i morgen. For aller første gang kunne vi planlegge ferie.

Som kvinne i Norge har jeg faktisk muligheten til å gjøre det samme som mannfolk. Bedrifter oppfordrer til og med kvinner til å søke hvis det ser vanskelig ut. Men jeg måtte bevise at jeg klarte det, at jeg er til å stole på.

Jeg har bare gått i tog 17. mai, aldri på 8. mars. Men hvorfor ikke? Vi kvinner trenger å feire at vi har det så bra.

På skolen laerer guttene mine at det ikke er forskjell på kvinner og menn, at de kan gjøre det samme. Det er jeg veldig glad for. Så må vi kvinner vaere like tøffe som menn og våge å si hva vi mener. Men noen ganger prøver vi for hardt å bevise hvor tøffe vi er og later som vi ikke er følsomme. Å skjule følelser er ikke bra.

Ikke alle kvinner vil vaere ledere, men de som vil, må få sjansen. Og hvem sier at ikke jeg skal bli sjef? Jeg jobber for å få både høyere posisjon og lønn. Drømmen er å bli maskinoper­atør eller teamleder. Det er ingen grenser, det er bare vi mennesker som skaper dem. Men både menn og kvinner må støtte hverandre i å nå drømmene sine. Jeg tenker at det er feminisme.

 ??  ??
 ??  ?? Endelig fast jobb. Da Diana Diaconu fikk fast jobb, feiret hele familien. Hun takker Norge for muligheten­e hun får som kvinne.
Endelig fast jobb. Da Diana Diaconu fikk fast jobb, feiret hele familien. Hun takker Norge for muligheten­e hun får som kvinne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway