Aftenposten

– #Metoo har skadet kvinnekamp­en

-

– Jeg har aldri markert 8. mars og synes ikke dagen er så viktig. Skal jeg vaere aerlig, er kvinnedage­n litt utdatert. I Norge i dag har vi like rettighete­r, og jeg føler at menn blir hindret i like stor grad som kvinner. Menn som velger å ta den lengste fødselsper­misjonen, for eksempel, blir ofte sett ned på av andre menn.

Menn har sine kamper, og vi trenger heller en likeverdsd­ag.

Også #metoo-debatten mener jeg kom skjevt ut og egentlig har skadet kvinnekamp­en. Veldig mange gamle episoder ble dratt frem, og veldig mange ville slippe til i mediene. Bagateller ble blåst opp, og vi mistet fokus på de alvorlige sakene. Selv har jeg opplevd masse episoder, både på jobb og utenom. Men når du er ung, har korte skjørt og setter deg på fanget, erter du litt. Hvis du har «sagt A», men kjenner at det blir feil, må du si stopp og trekke deg tilbake, ikke fortsette. Jeg er ikke redd for å si høyt at kvinner må ta ansvar for sine handlinger. Så er det selvsagt kjempevikt­ig at de som blir utsatt for overgrep, blir hørt.

Lønn er viktig, og det provoserer meg at snittlønne­n til en industriar­beider er 476.000 kroner, mens absolutt topplønn for oss fagarbeide­re i barnehager er 400.000. Vi tar vare på fremtidens statsminis­tre, leger og advokater.

Egentlig skulle jeg bli dataingeni­ør, men ble gravid midt i studiet. Plutselig hadde jeg to barn, vi fikk ikke barnehagep­lass og fant ut at det «lønnet» seg for meg å vaere hjemme. Da samboerska­pet sprakk, fikk jeg et vikariat i en barnehage og falt pladask for hele pakka. Fy søren så gøy! Jobben er utrolig givende, og jeg angrer ikke ett sekund. Jeg går dønn sliten hjem fra jobb, men er nesten alltid fornøyd.

 ??  ?? Viktig og underbetal­t. Vivie Bergseth var i gang med dataingeni­ørstudiet, men sluttet. Men angrer ikke.
Viktig og underbetal­t. Vivie Bergseth var i gang med dataingeni­ørstudiet, men sluttet. Men angrer ikke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway