Aftenposten

– Vi blir altfor lett trykket ned av menn med hersketekn­ikker

-

– Jeg var nyseparert, hadde to barn og måtte forsørge både dem og meg selv. Så begynte jeg å kjøre drosje helt tilfeldig. Jeg har jobbet mye. I alle helger og ferier mens ungene var hos faren sin. Timebetali­ngen er lav, og 14- og 16-timers skift var ikke uvanlig. Men vi kvinner er ganske seige av oss.

Stort sett er jeg blitt behandlet veldig pent på jobb og har i 44 år opplevd utallige passasjere­r som har gledet seg over å få en kvinnelig sjåfør. De negative opplevelse­ne kan jeg telle på én hånd. Men alt som kom på bordet med #metoo, var helt nødvendig. Kanskje mennene som føler at de kan herse som de vil, skjerper seg litt?

Jeg tror de unge tar mye som en selvfølge. Men vi er jo ikke der at kvinner er 100 prosent likestilte med menn, hverken når det gjelder lønn, medbestemm­else eller det å bli sjefer. Når menn slår i bordet, er vi kvinner mindre modige og bakker ut.

I en periode hadde jeg noen sjåfører ansatt. Da merket jeg at en del innvandrer­e har problemer med kvinnelige sjefer og vil bestemme over oss. Men jeg har vaert igjennom tøffe tak i livet og lar meg ikke tråkke på taerne igjen.

8. mars er en dag som kan gi oss mer selvtillit til å sette foten ned og kjempe for rettighete­ne våre. Det er så altfor lett å bli dukket. Noen menn har en ovenfra og nedad-holdning og behandler kvinner som lavereståe­nde. Saerlig hvis du ikke er vakker og slank. Hersketekn­ikker, rett og slett.

Kanskje jeg skal gå i tog for første gang i år? Jeg har faktisk tenkt på det. At jeg skal stå på litt for jentene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway