Aftenposten

– En kvinne er veldig avhengig av mennene rundt seg

-

– Da jeg var ung, var jeg størrelse 36 og jobbet i klesbutikk. Nå er vekten doblet og jeg passer vel bedre i matbutikk. Og mat er viktigere enn klaer. Jeg kjenner jo uttrykket «å sitte i kassa på Rimi», det er ikke akkurat et kompliment. Men faren min laerte oss ikke å vaere kresne på jobber. I familien har vi alt fra leger og psykologer til renholdsar­beidere, alle blir respektert.

Butikkjobb­en kan vaere tøff, ikke minst fysisk. Og jo mer vi selger, jo mer må vi jobbe.

8. mars er en viktig dag. For aller første gang har jeg tenkt meg på et arrangemen­t. Kanskje skal jeg også debutere i tog. Da vil jeg gå under parolen: Løft kvinners lønn. Jeg klarer meg så vidt, selv om jeg akkurat har fått pålegg. Å reise på ferie er ikke mulig. Jeg må prioritere sønnen min.

Likestilli­ngsdebatte­n handler ofte om kvinner i høyere stillinger. Noen har lite livserfari­ng, men vil kjempe for en sak. Når de prøver å snakke på vegne av sånne som meg, blir det lett feil. De vet ikke helt hva de forsvarer. Noen tror at alle muslimske kvinner blir undertrykk­et og tråkket på. Sånn er det slett ikke, og i min familie har alle fått full frihet. Men jeg vet fra et tidligere forhold at menn kan vaere diskrimine­rende, så vi har fortsatt mye å kjempe for.

En kvinne er veldig avhengig av mennene rundt seg. Er de omsorgsful­le fra hjertet, er du heldig. Noen ganger tenker jeg: Hvorfor tar jeg ikke mer utdannelse og satser på karriere, jeg også? Men jeg er fornøyd med livet jeg har. Jeg er nok en takknemlig person.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway