Aftenposten

– Jeg vet ikke helt hva feministen­e i dag gjør

-

– Jeg sier ikke til fremmede at jeg er renholder, jeg vet godt hvilken status yrket har, og hva folk tenker. Men jeg har jobbet både i butikk og kantine, og dette passer meg bedre. Jeg skulle ønske vi kunne heve statusen, men det er ikke lett. Før var det et kvinneyrke, nå er det et innvandrer­yrke. Selv med flere menn har vi derfor stadig lav lønn. Men folk hadde merket det veldig godt hvis vi ikke hadde vasket en uke.

Jeg er stolt av å gjøre en bra jobb, og jeg føler at jeg blir sett. Så langt har jeg bare hatt vikariater. Drømmen min er fast jobb, da er planen å ta fagbrev.

8. mars-tog har jeg aldri gått i, min generasjon har jo fått alle godene servert. Men vi trenger dagen for å hedre kvinnene som har gått foran og tatt kampen. Jeg har sett dokumentar­er på TV og skjønner at rettighete­ne ikke er kommet av seg selv. De gamle feministen­e kjempet for saker det var behov å kjempe for. Lik lønn og like muligheter. Selvsagt er jeg for et likestilt samfunn. Men feminismen trengs nok mer i andre land. Jeg vet ikke helt hva feministen­e i dag gjør ... Det siste jeg så, var at noen mente vi burde slutte å barbere oss igjen. Jeg skjønner virkelig ikke poenget, at det skal vaere noe å kjempe for.

Derimot ser vi at kvinner med innvandrer­bakgrunn ikke er likestilte. Mange kan ikke språket, kommer seg ikke i arbeid. Mennene hindrer dem og skylder på kultur. De trenger feminisme! #Metoo viser at det har skjedd mye som ikke burde skjedd, ikke minst i arbeidsliv­et. Jeg har opplevd ubehagelig­e ting på jobb, men tok det opp med leder, og det ble gjort noe med. Det beviser hvor viktig det er med god ledelse.

 ??  ?? Usynlig jobb. Folk hadde merket det utrolig godt hvis vi renholdere ikke hadde gjort jobben vår en uke, sier Linda Moen.
Usynlig jobb. Folk hadde merket det utrolig godt hvis vi renholdere ikke hadde gjort jobben vår en uke, sier Linda Moen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway