Aftenposten

– Likestilli­ng er å laere sønnen min å respektere kvinner

-

– Jeg har utdannelse fra Polen i reklame og ledelse. Og da jeg kom til Norge, fikk jeg jobb som vaskehjelp. Det var helt ok, men det ble enda bedre da jeg noe senere ble fast ansatt i en barnehage. Jeg forsto raskt at språket var nøkkelen til et bra liv med jobb. Så fikk jeg i 2008 muligheten til å jobbe på Baker Hansen på Bekkestua, og nå driver jeg det selv. Jeg lever drømmen, til tross for lange dager. Jeg er oppe mellom 05–06 for å gjøre klar butikken, ta imot bakervarer og legge på plass i disken. Jeg gjør alt, fra å vaske gulv til å rydde, ta bestilling­er, lage cappuccino. Likestilli­ng er å laere sønnen min respekt for kvinner.

Som alenemor har jeg laert å vaere sterk, selv om jeg også er sliten innimellom. Jeg jobber 12-13 timer, gjerne på lørdager og julaften hvis de andre vil ha fri. De fleste av kundene mine viser meg respekt selv om jeg står bak disken, men jeg har opplevd ufine hendelser.

Da sønnen min var yngre, fikk jeg mulighet til å jobbe mellom 8 og 16, det ga meg ro, trygghet og stabilitet. En fin kvinnesaks­gest, faktisk!

Mitt hjerte banker for jenter som kidnappes av Boko Haram, som selges som sexslaver eller ikke får velge ektefelle selv. Men jeg må ikke gå i 8. mars-tog for å vise solidarite­t med dem.

hilde.lundgaard@aftenposte­n.no wenche.fuglehaug@aftenposte­n.no

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway