Aftenposten

Her ble Unitedstje­rnen oppdaget

Marcus Rashford (21) er Solskjaers superspiss. Grunnlaget ble lagt i en park utenfor Manchester. Der er ikke alle like fornøyde med hvordan storklubbe­ne henter småunger.

- Manchester Odd Inge Aas og Paal Audestad (foto)

Onsdag forrige uke i Paris: 21 år gamle Marcus Rashford gjør seg klar for sitt viktigste øyeblikk i fotballkar­rieren. Scorer han på dette straffespa­rket, vil Manchester United på mirakuløst vis ta seg videre til kvartfinal­en i Champions League på overtid. Da dommeren omsider blåser, hamrer unggutten ballen forbi keeperlege­nden Gianluigi Buffon. Ole Gunnar Solskjaer kan juble hemningslø­st for sin største seier som fotballtre­ner.

11 dager tidligere i Manchester:

– Det er uanstendig mye penger i de store klubbene. Skillet ned til oss på grasroten er en skam. Hvis de store klubbene hadde vaert litt mer sjenerøse, ville de forstått at alle spillerne deres startet et sted. Som Rashford og mange andre gjorde her, sukker Dave Horrocks oppgitt.

Han er egentlig i strålende humør denne formiddage­n. Ikke så rart. Over den store parken Merseybank Playing Fields henger solen og velsigner små fotballspi­llere med varme og energi. En syvåring hopper opp og roterer mens han er i luften. Da han lander, slår han ut med armene og feirer målet sitt som Cristiano Ronaldo.

«Fletcher Moss Rangers FC».

Et lite, gult skilt med blå bokstaver på en svart dør forteller hvem som holder til her. Murhuset i hjørnet av parken er lite. Inne i garderoben er det trangt mellom benkene og knaggene hvor de blå draktene henger.

På gulvet har Harry Evers funnet nok plass til å bøye og tøye. Hver muskel skal bli klar til den viktige semifinale­n laget hans skal spille.

På veggen bak ham henger bildene tett. På de mange Fletcher Moss-utgavene kan du se små utgaver av Rashford, Jesse Lingard, Wes Brown og Danny Welbeck. Alle slo gjennom på Manchester Uniteds A-lag, alle startet karrieren i Fletcher Moss eller var innom på veien.

– Vi drømmer om å gjøre det samme som dem, sier 12-åringen mens han tøyer.

1,5 millioner i ukelønn «Rashfords røtter», roper avistittel­en med store bokstaver fra veggen i den spartanske garderoben. I The Sunday Times-reportasje­n fra november 2017 forteller Rashford om oppveksten i Fletcher Moss. Det var her mamma Melanie betalte to pund (rundt 22 kroner) for at sønnen skulle bli med på den åpne treningen.

– Jeg vil aldri glemme atmosfaere­n og omgivelsen­e. Det var her alt startet, sier Rashford i intervjuet.

 ??  ?? Marcus Rashford
Marcus Rashford
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway