Aftenposten

Vi streiker for handling, ikke «toppmøter»

-

Bildet er fra klimastrei­ken i Bergen torsdag.

Det skyldes ikke kunnskapsl­øshet eller mangel på innspill fra ungdommer.

Politikern­e har fått FNs klimapanel­s rapport som forteller dem hvordan det kanskje er mulig å begrense global oppvarming til 1,5 grader. Mange av dem har også fått fagfellevu­rdert forskning som viser at utfasing av norsk oljeproduk­sjon vil føre til utslippsku­tt globalt.

Politikern­e har fått beskjed av Avinor, selskapet som har alt å tjene på en tredje rullebane på Gardermoen, at flyplassut­videlsen kan stride mot Stortinget­s egne klimamål. De vet at folk velger miljøvennl­ig dersom det er det billigste og beste alternativ­et.

Norske politikere sitter på kunnskap som kunne begrenset klimaendri­ngene. De mangler dessverre handlekraf­t.

Invitasjon­en lyder hult

Samme dag som barn og unge fylte Torgallmen­ningen i Bergen, blant annet under parolen «Full stans i all oljeleting og start avvikling av oljeproduk­sjonen», foreslo regjeringe­n å åpne opp 90 nye blokker til oljenæring­en. Da lyder det hult å bli invitert til enda et innspillsm­øte.

Vi trenger ikke flere møter hvor vårt engasjemen­t blir hyllet. Vi trenger å bli tatt på alvor.

Regjeringe­n må møte oss med noe bedre enn videre tilrettele­gging for fossilindu­strien og ikkeeksist­erende reduksjon av klimagassu­tslipp. Inntil det skjer, blir vi stående utenfor rådhus over hele landet.

Ses på streiken 22. mars!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway