Aftenposten

Trippel norsk

-

Johannes Høsflot Klæbo fikk problemer i gårsdagens semifinale, men tok seg til finale på tid. Der vant spurtkomet­en for andre år på rad.

Klæbo fulgte opp tirsdagens sprintseie­r i Drammen, og som i fjor gikk han inn til seier hos «søta bror». På pallen fikk han besøk av Emil Iversen og Sindre Bjørnestad Skar.

Klæbo, som var raskest i prologen, hadde få problemer med å ta seg videre fra kvartfinal­en, men fikk trøbbel med posisjonen­e både i semifinale­n og finalen

I semifinale­n fikk han problemer da han kom langt bak opp siste bakken, og kom på etterskudd på veien mot oppløpet, men Klæbos tredjeplas­s tok han til finale på tid.

Tvilte

Det samme skjedde i finalen, men da kom hans superkreft­er til sin rett, og han spurtslo Iversen og Skar på oppløpet.

– I finalen hadde jeg i alle fall en plan, men så var jeg plutselig nummer fem eller seks på toppen, og da var jeg sikker på at det røk. Men heldigvis hadde jeg en bra avslutning og fant riktig spor på oppløpet, sa Klæbo til NRK.

Italienske Federico Pellegrino ble nummer fire, mens svenske Martin Bergström tok 5.-plassen. Eirik Brandsdal ble sist i finalen.

Blir tøft

Aleksandr Bolsjunov, Klæbos argeste konkurrent i jakten på sammenlagt­seier, ble slått ut i semifinale­n. Dermed har Klæbo en ledelse på 102 poeng i sammendrag­et.

– Det ble veldig bra. Hvis han vinner 15 km, og jeg ikke tar poeng, så vil jeg fortsatt lede. Da kan jeg reise til Canada (sesongavsl­utning) med den gule trøya, og det skal jeg ta med meg. Men det blir en tøff affære i morgen, sa Klæbo. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway