Aftenposten

Sprudlende Falla spurtslått av Nilsson

-

Maiken Caspersen Falla (28) gikk i krigen og ble kun slått av Stina Nilsson.

Falla, som vant i Drammen tirsdag, kom side om side med Nilsson inn på oppløpet. På hjemmebane var det den svenske jenta som hadde mest krefter igjen og slo den norske VM-vinneren.

Men det var bare så vidt. Nesten 12.000 tilskuere var på svenskens side, og de fikk det som de ville. I tillegg fikk de Maja Dahlqvist på 3.-plass.

Falla sa at hun hadde tunge bein allerede i prologen. Der ble hun bare nummer 13.

– Jeg satt med en følelse av at jeg kunne ryke ut. Jeg måtte kjempe gjennom hele dagen, og så ble det 2.-plass. Jeg er skikkelig fornøyd. Dette er nok den 2.-plassen jeg er mest fornøyd med på veldig lenge. I dag følte jeg virkelig at jeg fikk ut det jeg var god for. I dag måtte jeg slåss for det, sa Falla til NTB.

Bedre enn ventet

Også Ingvild Flugstad Østberg tok seg til finalen, der hun ble nummer fem. Dermed rykket hun fra Natalja Neprjajeva med 45 poeng i jakten på sammenlagt­seieren i verdenscup­en. Før lørdagens sprint ledet Østberg med to poeng på sin russiske konkurrent.

Etter sprinten har hun en luke på 47 poeng.

– Det var bedre enn jeg hadde trodd og håpet på, sa Østberg til pressen etter finaleløpe­t.

Da røpet hun at hun hadde som utgangspun­kt å ta seg videre fra prologen og at hun angrer på at hun ikke var mer offensiv i finalen.

I dag er det muligheter for sammenlagt­vinneren på 10-kilometere­n.

– Jeg har jo lyst til å gå et bra renn i dag. Det ser kanskje enkelt ut å gå her, men det er litt vanskelig på de forholdene her. Så å finne en god flyt, tror jeg kan være viktig, for det kan bli litt utfordrend­e da også, sa Østberg. (NTB)

Johannes Høsflot Klæbo vant Falun-sprinten for andre gang på rad.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway