Aftenposten

– Det var rått!

-

VM I SKISKYTING

SPORT • SIDE 14–15 Anna Odine Strøm kom på pallen og fikk to bronser i ski-VM i Seefeld. Likevel får hun ikke være prøvehoppe­r i Vikersund. Lillebror Jørgen Oliver (innfelt) får derimot være prøvehoppe­r, selv om han ligger langt under søsterens nivå.

Men noen offisiell konkurrans­e for kvinner har det ikke vært foreløpig.

Maren Lundby, som har vunnet verdenscup­en sammenlagt for andre året på rad, drømmer også om at kvinnene skal få fly i de største bakkene. Det samme gjør lagvenninn­ene.

– Jeg får ikke gjort så mye med at kvinner ikke har adgang til en skiflyvnin­gsbakke, men jeg har selvfølgel­ig lyst til å prøve det, sier Anna Odine Strøm.

Pallens tredje trinn

Skihoppere­n fra Alta kom på tredjeplas­s i russiske Nizjnij Tagil i går, bak Lundby og vinner Juliane Seyfarth.

Det går mot slutten av verdenscup­sesongen, og Strøm har oppnådd mye i vinter, ikke minst i Seefeld.

Nå håper hun broren får mye erfaring i gigantbakk­en, der han debuterte på trening torsdag, og fikk mange hopp fredag og i går.

Jørgen Oliver Strøm forstår storesøste­ren godt.

– Jeg tror absolutt at kvinnene vil få slippe til. Om et par år, når det er enda flere nasjoner som kommer opp på et høyere nivå, mener jeg at tiden er inne. Det hadde ikke vært noe problem å hoppe i Vikersund for de 15 beste i verden, men det må bli enda større bredde.

Familien har for øvrig enda en hopper: 15 år gamle Eidar Johan Strøm, som tok tre seiere av tre mulige under hovedlands­rennet i Gålå for kort tid tilbake. Han drømmer også om lange hopp.

Ser at det snart skjer

Sportssjef Clas Brede Bråthen mener at «kvinnene er mye nærmere å få delta i skiflyvnin­g enn de kvinnelige alpinisten­e er å få kjøre i Kitzbühel».

– Det er ikke lenger noen begrensnin­ger for at det kan skje i bakken. Det må bare være bred nok interesse fra flere nasjoner. De siste hindringen­e ble fjernet i fjor. Det var hindringer som lå der fordi FIS ville utvikle kvinnenes skihopping som konkurrans­eidrett og ikke bare show og pauseunder­holdning.

Bråthen sier at han «skulle likt å se hvilken annen idrett som har bygget opp et slikt tilbud som kvinnene nå har på så kort tid».

Det som gleder ham, er den store interessen for kvinnehopp internasjo­nalt.

Det at Maren Lundby & co. deltok for første gang i Raw Air, men måtte hoppe av før finalen, var et gjennombru­dd. Kvinnene fikk med seg renn i tre av de fire bakkene.

– Dette har vært et av de største løftene i kvinneidre­tten, sier Bråthen, som mener at Norge går foran og at kvinnene vil nå mammutbakk­ene til slutt.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway