Aftenposten

Vil ikke kommentere aktholdet hos

-

Ved å bruke parkerte tog kunne togkrisen vært løst, skrev Aftenposte­n 11. mars i år.

Rundt 2006 var Jon Hamre ruteplanle­gger i NSB. Han satt blant annet med ansvar for å se på muligheten­e for å utvide tilbudet. Mandag skrev Aftenposte­n at togtilbude­t for pendlere rundt Oslo kan utvides kraftig ved å ta i bruk tog som står i ro store deler av dagen. At muligheten ikke er utnyttet har vakt sterke reaksjoner.

Miljøparti­et De Grønne tar til orde for et rushtidsfr­ekven togopprør for å tvinge regjeringe­n og jernfikken, må det g banemyndig­hetene til å utvide tilbudet – I dag er det for å få flere til å bytte fra bil til tog. én tur, som fra S

Spesielt er det et sterkt ønske fra flere keres her. Det gj Det er ledig tid i ruteplanen hele dagen, sa en tidligere ruteplanle­gger 14. mars.

Samferdsel­sminister Jon Georg Dale (Frp) har for første gang svart på spørsmål fra Stortinget om tog som står parkert rundt Oslo på dagtid. Aftenposte­n har skrevet at togtilbude­t kan utvides kraftig ved å ta i bruk togene som står i ro store deler av dagen.

Stortingsr­epresentan­t Arne Nævra, som sitter i transportk­omiteen for SV, har spurt Dale hvilken effekt dette kan ha på rekrutteri­ng av passasjere­r og om kostnad.

rektoratet «taler for at det ikke er ruteteknis­k mulig å øke fra to til tre avganger i

Ja, togene kan tas i bruk, men ... rushtid Ski-Oslo eller halvtimesf­rekvens

Jon Georg Dale bekrefter at det på flere gjennom dagen på Østfoldban­en» Det sis Direktorat­et vil ikke utvide tilbudet fordi det kan gi halvfulle avganger, skrev Aftenposte­n 20. mars.

DJon Georg Dale (Frp). Fire togsett av typen Flirt fotografer­t på Oslo S fredag formid parkert rundt omkring i Oslo, Akershus, Østfold og Dramme

timer til flere timer. Den ledige plassen i ruteplanen ligger hele dagen, som sporene ligger der. Slik sett er det ingen ekstra grep man må ta, sier Hamre.

Her er noen av de mange togene som står i ro i og ru en del b enn i ru det allti sen

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway