Aftenposten

De første terrorofre­ne begravet

-

En syrisk flyktning og hans sønn ble begravet i Christchur­ch i går, som de første av 50 drepte fra terrorangr­epet mot to moskeer på New Zealand.

Khaled Mustafa og hans 15 år gamle sønn Hamza var flyktninge­r fra Syria. De kom til New Zealand i fjor i håp om et tryggere liv, men ble i stedet ofre for høyreekstr­emistisk terror. Hamzas yngre bror Zaid (13) ble såret da han ble skutt i beinet i angrepet, men deltok under seremonien i går. Flere hundre personer fulgte hans far og storebror til graven.

Tidligere i går besøkte statsminis­ter Jacinda Ardern Cashmere High School der Hamza og Zaid var elever. Skolen mistet også en annen elev, 14 år gamle Sayyad Milne. På spørsmål fra en elev om hvordan hun føler seg, svarte Ardern: «Jeg er trist». En 28 år gammel australsk høyreekstr­emist er siktet og varetektsf­engslet etter de to angrepene mot moskeene Al Noor og Linwood under fredagsbøn­nen. I tillegg til de 50 som ble drept, ble minst like mange såret. For flere av de sårede er tilstanden svært alvorlig. Statsbygg mottok i fjor syv varsler. Ett av de interne varslene handlet om seksuell trakasseri­ng. Statsbygg mottok internt også varsler om ett tilfelle av uklarhet om reiseutgif­ter og to tilfeller av brudd på Statsbygg regler for bruk av e-post. – Det ble ikke funnet at det forelå kritikkver­dige forhold, skriver Statsbygg i en pressemeld­ing .

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway