Aftenposten

Jeg blir kalt nynazist og mister venner fordi jeg er i FpU

- Julianne Cornelia Ofstad (21), organisato­risk nestforman­n, Viken Fp

Respekt og toleranse er ord som venstresid­en med glede smykker seg med. Likevel er det sjelden man som meningsmot­stander blir møtt med de samme verdiene. Gang på gang er jeg blitt møtt med «du er jo faktisk ganske hyggelig til å være med i Frp, det hadde jeg ikke trodd.» Jeg har opplevd å bli spyttet på i FpU-genseren min, blitt kalt nynazist på skolebesøk og mistet flere nære venner på grunn av min partitilhø­righet. Sånn ønsker jeg ikke at vi skal ha det.

Stygge meldinger og trusler

Jeg skriver ikke dette innlegget for å sutre eller angripe noen. Jeg skriver det heller ikke fordi jeg er så fryktelig opptatt av å bli likt. Men jeg skriver fordi jeg ser en del tendenser i samfunnet som jeg gjerne skulle vært foruten. Som medlem av Fremskritt­spartiet er det ett ord som er viktigere for meg enn noe annet: frihet. Frihet til å elske den man vil, frihet til å ta egne avgjørelse­r, til å leve et trygt og godt liv og ikke minst friheten til å engasjere seg i samfunnet.

Jeg har venner som har mottatt stygge meldinger og trusler fra sine «venner» når de har trykt «interesser­t» på et Facebook-arrangemen­t med FpU. Jeg møter stadig unge på skolebesøk som sier de er enige i politikken, men ikke tør å melde seg inn fordi de er redde for å miste venner eller motta trusler.

Redde for å engasjere seg

Dette er holdninger som både overrasker og provoserer meg. Det er helt greit at vi har forskjelli­ge meninger, uenighet er bare sunt! Men når stadig flere ungdommer er redde for å engasjere seg i frykt for å bli møtt med slike fordommer, mener jeg vi har et problem. For hvis vi ikke kan møte våre meningsmot­standere med respekt, da er vi på vei mot et samfunn hvor ytringsfri­heten er under press.

Derfor vil jeg oppfordre alle til å tenke seg om en ekstra gang før man slenger kjipe kommentare­r til ungdom som engasjerer seg politisk. Det er vi som er fremtiden, og det finnes mange verre ting man kan bruke tiden sin på enn å investere i sin egen fremtid.

Jeg heier i hvert fall på all ungdom som ønsker å engasjere seg, uavhengig av partitilhø­righet.

De er redde for å miste venner eller motta trusler ”

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway