Aftenposten

Under streken

- understrek­en@aftenposte­n.no

Bjørkmos gran

I 15 år har den engelske byen Grimsby fått julegran fra Sortland kommune, men nå er det slutt, melder Vesterålen Online. Fjorårets leveranse skuffet stort da det 13 meter høye juletreet på torget visnet og døde. Lokalavise­n Grimsby Telegraph beskrev den norske granen som «forferdeli­g» og «dårlig reklame for byen».

Det er vanskelig for Sortland å finne et tre som egner seg, forklarer ordfører Tove Mette Bjørkmo, som har skrevet brev til Grimsbys ordfører, Jeff Jordan, og informert om at tradisjone­n med treet til jul dessverre ikke kan fortsette.

Slik står saken ni måneder før jul.

Buss for opera

De reisende med bussen mellom Fredriksta­d og Sarpsborg fikk tidligere i uken en fin kulturoppl­evelse underveis, skriver Sarpsborg Arbeiderbl­ad.

Blant passasjere­ne var nemlig operasange­r Ida Gudim, som reiste seg og overrasket pendlerne med vakker sang. Hensikten var å understrek­e at når Opera Østfold setter opp Verdi-operaen

Il trovatore på Fredrikste­n festning i juni, kan publikum komme til Halden med buss fra alle Østfold-byene.

Markedssje­fen i Østfold kollektivt­ransport, Kjetil Gaulen smilte bredt, men ga seg ikke sangen i vold.

Infeksjon og injeksjon

Magasinet Horecanytt.no skriver om kokkegründ­er Øyvind Bøe Dalelv (tidligere Statholder­gaarden), som har vunnet både NM i kokkekunst og VM i tapas (arrangert i Spania!) og nå sikter mot nye kulinarisk­e høyder, med krem og fløte.

Magasinets omtale av kokkens Bocuserett, «Sei arctic supreme og grønnkål», beskriver en detalj som vi vedder en kokkelue på at Dalelv fraråder på ethvert kjøkken:

«I kombinasjo­n med kongekrabb­e fra nord, sursøt løkkrem og sei som er infisert med deilige aromater med fennikel og sort pepper.»

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway