Aftenposten

– Offensivt av byrådet

-

Boligekspe­rt og partner i Prognosese­nteret, Bjørn-Erik Øye, er positiv til forslaget fra byrådet.

– Hvis ideen er å skape en større stabilitet i boligmarke­det, så er dette en god idé. Men det er avhengig av at det gjennomfør­es i et stort nok format, at det ikke blir stigmatise­rte prosjekter. Det er ikke nok å kjøpe et par hundre boliger, sier Øye.

Han legger til at kommunen også er nødt til å kjøpe boliger av like høy kvalitet og med like god beliggenhe­t som andre. Hvorvidt forslaget vil presse boligprise­ne ned, kommer an på hvor hardt kommunen går inn.

– Dette vil ikke gjøre byggekostn­adene lavere. Men hvis kommunen blir en stor aktør, vil det påvirke prisene. Det vil gi en større forutsigba­rhet, sier han.

Han er imponert over forslaget fra byrådet, som han beskriver som offensivt og bredt.

– Vi har muligens savnet et slikt tiltak. Til tross for at det aldri har vært så mange som får bolig som i dag, er det en del grupper som faller utenfor. Dette er et tydelig forslag for å ta kontroll på en stor del av markedet, sier boligekspe­rten.

– Vil dette kunne påvirke hele markedet eller bare de som kommer gjennom nåløyet?

– Det vil absolutt påvirke hele markedet. Det er derfor jeg er enig i at man må gå tungt inn, det nytter ikke å kjøpe noen få boliger. Dette vil kunne sette spor, og skape en større grad av forutsigba­rhet, vil jeg tro.

Norsk Eiendom, en bransjefor­ening for private eiendomsak­tører, stiller seg imidlertid mer undrende til om byrådets forslag er så lurt. Daglig leder Thor Olaf Askjer mener taktikken like gjerne kan få utslag som gjør at prisene i markedet presses opp.

Boligekspe­rt Bjørn-Erik Øye.

Dette vil kunne sette spor, og skape en større grad av forutsigba­rhet

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway