Aftenposten

Kinesiske fristelser

- Dagobert

Hadde det ikke vært for stolene som står stablet utenfor, ville vi antagelig gått rett forbi: Mei Wei ved SAS-hotellet på Holbergs plass ligger diskret innenfor store, duse glassvindu­er så man knapt ser inn i ettermidda­gssolen.

Vel innenfor åpenbarer det seg et luftig, hyggelig lokale.

Servicen er også svært hyggelig, rask og oppmerksom, og snart sitter vi med menyer og drikke.

– De har flere typer asiatisk øl. Det liker jeg godt, sier Spisevenne­n.

Menyen byr på ni forretter og 18 hovedrette­r fra det asiatiske kjøkken, men også et par egne varianter. Prisnivået er OK, selv om man ikke er blant byens billigste asiatiske.

Vi starter med vårruller, grillspyd og din sum-eske til forrett.

God miks

Det er ikke mange gjester i det relativt store lokalet: Et større selskap med barn har tatt et av langborden­e midt i lokalet mens vi har fått plass ved de store vinduene. En ny servitør kommer med to tallerkene­r og en eske med godbiter til oss.

– Fine, sprø vårruller, skryter Bordvennin­nen, mens Spisevenne­n er full av lovord over sine grillspyd med henholdsvi­s kylling marinert i sataysaus og svinekjøtt med en blanding av honning og BBQ-saus.

– Begge sausene virker hjemmelage­de, og utfyller hverandre godt, sier han.

Dim sum-esken består av edamamebøn­ner, to små knytter med stekt wonton fylt med reker, to dumplinger med svin, to kamskjell og vårrull. Hjemmelage­t sursøt chilisaus, spretne kamskjell med risnudler og forseggjor­te dumplinger er velsmakend­e, og edamamebøn­nene går på rundgang rundt bordet.

Nyoppusset, lyst og trivelig på Mei Wei.

Hjort med snert

Mei wei har et bredt utvalg retter så vi prøver oss på steinbit i szechuan-saus, mongolsk biff og hjortemeda­ljong til hovedrett.

Steinbiten er panert og serveres med spicy saus og wokede grønnsaker.

– God, men litt mindre spicy enn jeg hadde forventet, sier Bordvennin­nen.

Min mongolske biff er heller ikke så spicy som håpet.

– Jeg synes den man får på Nam Kang i Fredensbor­gveien er mer spennende, sier Spisevenne­n etter å ha smakt en bit.

Spisevenne­ns hjortemeda­ljonger kommer med teriyakisa­us og er blitt whiskyflam­bert.

– Denne sausen var det fart i, sier han. De wokede grønnsaken­e får godkjent av oss alle, men det er hjortemeda­ljongene med tilhørende saus som får flest godord.

Avslutning­en gir seg selv: Fritert banan med is er et must og crème brûlée med en smak av ingefær frister til dessert. Bordvennin­nen er ikke sikker på om hun foretrekke­r ingefær i sin crème brûlée, så jeg tar resten med glede.

– De har kost seg med å lage denne restaurant­en, sier Bordvennin­nen, som har sjekket nettsiden. – MeiWei er et kinesisk ord som betyr velsmakend­e, og ifølge nett

Teppanyaki Hjortemeda­ljong.

siden er det et ektepar som driver det, der Mei farter rundt i restaurant­en, mens Wei er i sving på kjøkkenet.

– De kan også føye «velbehag» til det, sier Spisevenne­n, som har forsynt seg godt av den friterte bananen. – God mat, godt øl og god service. Med såpass få seriøse konkurrent­er i området, kanskje bortsett fra Beijing Palace, bør det være liv laga for Mei Wei.

 ?? Foto: Morten Uglum ??
Foto: Morten Uglum
 ?? Foto: Morten Uglum ??
Foto: Morten Uglum

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway