Aftenposten

Øyvind Starberg

- Ole M. Brakstad, for Holmestran­d Sjømannsfo­rening

23. april sovnet Øyvind Starberg fredfullt inn i sitt hjem i Holmestran­d etter en tids sykdom. Han ble 76 år gammel.

Han ble født og vokste opp i Narvik. Han startet sin maritime karriere ved å reise til sjøs 15 år gammel. Han tok utdannelse som navigatør i Tromsø og høyere skipsfører­eksamen i Bergen 1971. I 1969 giftet han seg med Ellinor, og de fikk tre barn: Cathrine og tvillingen­e Ingvill og

Tellef. Samme året som tvillingen­e ble født, avsluttet han sjølivet som kaptein, 33 år gammel.

Etter å ha gått i land ble han havnefogd i Melbu/ Stokmarkne­s, Vesterålen og senere Båtsfjord. Han ble maritim sjef i Kystverket­s 4. distrikt Kabelvåg fra 1981 til 1992, før han dro til Kystdirekt­oratet i Oslo som losinspekt­ør. Her gikk han også Forvaltnin­gshøgskole­n. Som kjent ble Kystdirekt­oratet flyttet til Ålesund, og etter å ha vært med på å få i gang den nye avdelingen i Ålesund, var det naturlig for ham å gå a v med pensjon i 2005.

Som pensjonist fungerte han i seks måneder som redningsle­der for Redningsse­lskapet. Familien skaffet seg feriested på Hamarøy, hvor mange pensjonist­år ble benyttet til oppussing og ferier. Øyvind var opptatt av familien sin. I 2009 flyttet han og Ellinor til Holmestran­d for å være i nærheten av barn og etter hvert seks barnebarn.

Han ble medlem av Holmestran­d sjømannsfo­rening. Med sin brede maritime ballast, gode formidling­s- og kommunikas­jonsevne og smittende humør ble han godt mottatt. Som medlem av programkom­iteen skaffet han mange aktuelle foredragsh­oldere til møtene i Ødegårdbua. Var det snakk om takk-for-maten-tale eller en god historie, var Øyvind ikke vanskelig å be.

Vi takker Øyvind Starberg for medlemskap og gode minner, som vi tar med videre. Nå går våre tanker til familien.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway