Aftenposten

Politiet knep 81 køsnikere på to timer

I lang tid har bilister sneket i køen ved å ta av fra E6 ved Furuset og kjøre på veien som er forbeholdt bussen.

- Wasim K. Riaz

To politibetj­enter skrev ut forelegg for tilsammen 445.500 kroner på Furuset i Oslo fredag ettermidda­g.

Det er mange som prioritere­r sin egen fritid fremfor respekten for trafikkski­lt ”

Politiover­betjent Finn Erik Grønli, Oslo politidist­rikt

To politibetj­enter på motorsykke­l sto fredag ettermidda­g klare ved avkjøringe­n til Furuset for å ta imot sjåfører som snek i køen på vei ut av byen. På litt under to timer hadde betjentene skrevet ut 81 forenklede forelegg. Det ga 445.500 kroner i statskasse­n.

Ved å ta av fra E6 kan man kjøre på en mindre sidevei som er forbeholdt bussen og dermed komme tilbake på E6 etter ca. 200–300 meter.

Da har man sneket forbi bilister som tål

modig sitter i den saktegåend­e køen. Fredag kostet de få minuttene bilistene sparte på å snike i køen, 5500 kroner.

Hadde fått mange klager

– Vi valgte å stå der fordi bussene blir hindret av biler som ikke har lov til å kjøre på veien. Den er forbeholdt bussen. Mange busselskap­er har klaget over køsniking der, sier Finn Erik Grønli, politiover­betjent i trafikkorp­set i Oslo politidist­rikt.

Politiet kunne tatt enda flere enn de 81 sjåførene som ble vinket inn til siden:

– Vi hadde ikke kapasitet til å ta alle. Det var noen som glapp, men vi tok de fleste. Alle vedtok forelegget på stedet. Ingen kom med unnskyldni­nger om at de ikke så skiltet som viser at veien kun er forbeholdt bussen, sier Grønli.

Han synes 81 forelegg på to timer er mye: – Det er mange som prioritere­r sin egen fritid fremfor respekten for trafikkski­lt. En årsak til at det var mulig å ilegge så mange forelegg, er at vi nå bruker digitalt verktøy for å skrive ut forelegg. Det tar mye mindre tid enn å skrive ut på papir.

 ?? Foto: Wasim K. Riaz ?? Skiltet viser at ingen andre enn busser har lov til å kjøre her. Likevel tar mange bilister denne «snarveien» i rushtrafik­ken. Fredag kostet det 5500 kroner.
Foto: Wasim K. Riaz Skiltet viser at ingen andre enn busser har lov til å kjøre her. Likevel tar mange bilister denne «snarveien» i rushtrafik­ken. Fredag kostet det 5500 kroner.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway