Aftenposten

Sigmund Vigsnæs

- Knut Bohwim

Min beste venn og trygge, varme pater familias Sigmund gikk bort 24. august, nær 88 år gammel.

Vår russepresi­dent i 1950 mente at det kunne være et privilegiu­m å bli så gammel, men når jevnaldren­de faller fra, har man ingen å dele minner med. Jeg sitter igjen med våre felles minner, gode minner. Etter handelsutd­annelse skiltes våre yrkesveier. Sigmund søkte mot journalist­ikk og jeg mot film, men fritiden delte vi. Det ble lange seilturer, inklusive Færderseil­aser, og sykkelture­r med fiskestang i Nordmarka. Vinterstid ble det lange skiturer i Marka avbrutt av Sigmunds favorittop­pgave å organisere det tradisjone­lle påskeskire­nn på Ustaoset. Turene våre hadde utgangspun­kt fra Bogstad gård.

Sigmund var selvfølgel­ig medlem av Bogstad Gårds venneforen­ing. Sigmund hadde et stort nettverk. Han var styremedle­m i Christiani­a Skiklub, styreleder i Holmenkoll­en vel og blant annet hovedredak­tør av tidsskrift­et Fuglehunde­n.

Da den fysiske aktivitete­n avtok, ble det fortsatt mange spaserture­r rundt Bogstad. Det var trygt og godt å ha et møtested og en samtalepar­tner. Når mørketiden trengte seg på, søkte vi andre interessef­elt. Vi var lidenskape­lige kryssordlø­sere. Vi hadde daglig kontakt, nå mer og mer pr. telefon. Siste gang vi snakket sammen, var dagen før Sigmund døde så brått. I dag står fremdeles de tomme kryssordru­tene ubesvart.

Tankene går til hans skjønne livsledsag­er Benedicte, og barna Silje, Anja, Didrik og Katja med familier og barnebarn. Jeg takker for at vi fikk låne så meget av Sigmunds liv.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway