Aftenposten

Alf Melling

- Thor Einar Hanisch

En viktig mann for norsk treforedli­ngsindustr­i, tidligere teknisk sjef ved Hunsfos Fabrikker på Vennesla, gikk bort 2. september, 87 år gammel. Han begynte på Hunsfos som konstruktø­r, og fra 1967 som sjef for konstruksj­onsarbeide­t. Dette var en hjørnesten­sbedrift med opptil 1000 ansatte under kontinuerl­ig omstilling, stadig i forkant av bransjeutf­ordringer.

Alf ledet blant annet ombygginge­n av tre svære papirmaski­ner for produksjon av kontorpapi­r og papir for moderne offsettryk­kmaskiner. Han ledet også byggingen av det første anlegget i

Norge for forbrennin­g og gjenvinnin­g av kjemikalie­r fra avfallslut­en fra cellulosef­abrikker. Det var på den tiden da alle landets sulfitcell­ulosefabri­kker slapp ut i nærmeste vassdrag. Bedriftens innsats bidro sterkt til at Otra igjen ble en god lakse- og – rekreasjon­selv. Tidligere Hunsfos-direktør Egil Lie anslo at investerin­gene som Alf ledet, var på mellom en og to milliarder i dagens kroneverdi. Alf tilskrives også mye av æren for at overgangen fra Hunsfos Fabrikker til Vennesla Næringspar­k ble så vellykket som den ble.

Som varig minne etter ham står boken Hunsfos i tekst og bilder 1886–198. Sammen med stor innsats for Hunsfos historiela­g, med digitalise­ring av Hunsfos Posten og produksjon­en av videoer, utløste dette Vennesla kommunes kulturpris til historiela­get. Alf var samfunnsen­gasjert. Helt til det siste hadde han innlegg i dagspresse­n om klima, miljø og vindmøller.

Han delte roseintere­ssen og hyttelivet med sin kjære Inger Brita gjennom 62 år. Som leder av Norilco og leder av besøkstjen­esten gjorde han også en stor innsats for stomiopere­rte.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway