Aftenposten

Vibeke Scheel Jensen

- Siss Kvamme, Jorunn Riktor, Unni Thue

Vibeke er ikke mer. Hun gikk ut av tiden 22. august, 78 år gammel, og vi sitter igjen med et stort savn.

Etter studier i England og Frankrike og fem år på den amerikansk­e ambassaden, startet hun i NRK i 1967. Hun jobbet her i 30 år til hun måtte gi seg av helsemessi­ge årsaker. Hennes glade latter og positive innstillin­g gjorde at hun var meget godt likt. De første fem årene var hun knyttet til driftsavde­lingen og det som den gang het «Filmklippe­n». Hun var bindeledde­t mellom programska­perne og klipperne. Hun har alltid på tilbudssid­en, løsningsor­ientert og blid.

Våre veier krysset hverandre i august 1972, da hun begynte på NRKs utdanning for scripter og innspillin­gsledere. Vi dannet en klubbhvors­eks NRK-damer traff hverandre jevnlig. Klubben eksisterer den dag i dag. Selv om vi var høyst ulike i synet på politikk, var dette starten på et livslangt vennskap.

Etterprodu­ksjons utdanninge­n viet Vibekes eg til jobben i Skolefjern­synet. Hun var en klippe innen scripting og produksjon­sledelse. Hun planla og gjennomfør­te reiser verden rundt, deltok i utallige redaksjone­r og bidro til et utrolig godt samarbeids­klima i avdelingen. Hun spredte glede rundt seg – vi var alle veldig glad i henne.

Sent i tredveåren­e traff hun sin store kjærlighet Leif Erik. De to var som skapt for hverandre, sporty og levende. Årene med eget sommersted i Italia var fantastisk­e. Der tråkket de sine egne druer og produserte vin. Vi venninnene var der lange perioder, og nøt gjestfrihe­ten i det vidunderli­ge huset i Fiano. Vibeke elsket selskaper og mennesker, hun var et sosialt individ som alltid var med på fest og moro, men som aldri lot dette gå ut over jobben.

Vi sitter igjen med en tomhet, og tenker masse på Leif Erik som blir alene. Solen hans har sluttet å skinne, vi gråter med ham og savner Vibekes latter og smil.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway