Aftenposten

Hvilke råd vil du gi tenåringsf­oreldre?

-

Det er nok ikke alltid like lett å ha tenåringer i hus. I vår nye konkurrans­e vil vi høre fra dere som er unge selv. Vi spør: Hvilke råd vil du gi til tenåringsf­oreldre?

Sjanger og innhold er valgfritt, så lenge du svarer på oppgaven. Du kan for eksempel skrive debattinnl­egg, lage en liste eller skrive dikt. Du må mer enn gjerne illustrere eller lage film. Hva burde norske tenåringsf­oreldre vite, som de ikke allerede vet?

Premier:

1. plass: 3000 kroner

2. plass: 2000 kroner

3. plass: 1000 kroner

I tillegg vil vinnerne og de beste bidragene publiseres i Aftenposte­n og på ap.no. Frist en for å delta er tirsdag 15. oktober klokken 9.

Hvordan delta?

Send bidraget til sid@aftenposte­n.no innen fristen og merk e-posten med «konkurrans­e». Legg også ved fullt navn, adresse og fødselsdat­o. Du må være mellom 13 og 21 år for å delta. Om du ønsker å være anonym på trykk, må du skrive det i mailen.

Juryen: Juryen består av journalist­er fra Si ;D og Aftenposte­ns debattreda­ksjon, i tillegg til Bjørn Egil Halvorsen, programled­er for Aftenposte­ns podkast for foreldre, Foreldreko­den.

Innhold viktigst

Vi kommer til å legge vekt på kreativite­t og budskap. Du trenger absolutt ikke være verdensmes­ter i grammatikk for å vinne. Det er innholdet som er viktigst!

Hvor skal du begynne? Det er helt opp til deg, men her er litt inspirasjo­n: Hva burde foreldre vite som de ikke allerede vet? Skal de bruke ungdommeli­ge ord, være til stede på sosiale medier? Burde de se på Ex on The Beach? Er det nødvendig å ta samtalen om blomstene og biene? Hvor strenge skal de være? Hva er den perfekte balansen mellom venn og grensesett­er?

Vi gleder oss til å lese!

Lykke til!

Pssst. Dersom du er lærer, må du gjerne tipse elevene dine om konkurrans­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway