Aftenposten

Har en følelse av at det gikk ganske bra

To gull i OL. Ett av dem på så spektakulæ­rt vis at Simen Hegstad Krügers navn vil leve i norsk skihistori­e for alltid. Forventnin­gene var skyhøye.

-

Med en slik ballast var det ikke enkelt å gå inn i en ny sesong. Hva kunne toppe to OL-gull? Hvordan skulle han kunne følge opp dette?

Han hadde vært OL-debutant, han hadde aldri tatt mesterskap­smedalje. Han kom på mange måter fra det ukjente og helt til det øverste trinnet en idrettsutø­ver kunne nå. Det kunne fort blitt en historie om en stor nedtur.

Såkalt stang ut

Det ble det. I hvert fall hvis VM i Seefeld sist vinter skal være målestokk. Han var ikke helt i form, fikk bare gå den avsluttend­e femmila. Det ble femteplass.

– Det blir feil å si at det har vært dårlig sesong. Det har det ikke vært. Men samtidig var det litt stang ut. Og når de andre på laget presterer så bra som nå, så ser det litt dårligere ut enn det var, fortalte han Aftenposte­n da det norske landslaget var på samling i Font-Romeu i Pyreneene tidligere i høst.

Og han har veldig god støtte i de faktiske tallene som viser at det var en langt jevnere skiløper som viste seg frem forrige sesong.

Han ble nummer fire i verdenscup­en sammenlagt. Sesongen 2017/18 ble han nummer 14.

Han ble nummer tre i Tour de Ski sammenlagt. Året før gikk han ikke konkurrans­en.

– Det er mange som mener at jeg ikke hadde en god sesong. De mener at jeg er en god skiløper som burde gått enda fortere. Men jeg sitter med en følelse av at det gikk ganske bra, sier han.

I skyggenes dal

Hans store problem var på mange måter egne lagkamerat­er. Han har rett og slett havnet i skyggen av andre norske løpere på et landslag med en utrolig suksess forrige sesong. Trener Eirik Myhr Nossum er enig med sin egen løper.

– Det er klart han huskes best for at han tok OL-gull på første forsøk, men jeg er ikke enig i at han hadde en lurvete sesong. Han hadde sin klart beste verdenscup­sesong. Uflaks for ham var at hele laget hadde en god sesong, sier treneren med stor suksess.

Til tross for at han selv og treneren snakker om at det var en fin-fin sesong, så drar 26-åringen fra Oslo frem «revansj»-begrepet.

– Jeg skal ikke skru ned forventnin­gene. Jeg har veldig lyst å få det til til vinteren. Jeg er jo litt revansjely­sten. Det var mye bra sist vinter, men det var litt stang ut. Jeg har lyst å være det kneppet bedre som gjør at det blir stang inn til vinteren.

Tour-suksess

Han står foran en sesong uten mesterskap. Med forrige sesongs Tour de Ski relativt friskt i minne, så har han sett seg ut den konkurrans­en som et stort sesongmål.

– Dersom det er 30 kilometer med skibytte og 15 kilometer fri, skal jeg være en å regne med helt i teten, sier han.

Han har gjort noen justeringe­r i treningsop­plegget foran denne sesongen.

– Jeg har skrudd opp mengden litt.

Det kan ha virket allerede. Da verdenseli­ten møttes til motbakkelø­p på rulleski Lysebotn opp under Blink-festivalen, var

Krüger påskrudd.

– Akkurat den konkurrans­en var fryktelig tung. Både jeg og Hans

Christer Holund (ble nummer 2 her – journ.anm.) er god på denne typen konkurrans­e. Det handler nok mer om det enn at det er dette som viser at vi er gode til vinteren. Det svaret får vi naturligvi­s ikke før vi konkurrere­r på snø.

 ?? Foto: Tore Meek, NTB scanpix ?? Simen Hegstad Krüger.
Foto: Tore Meek, NTB scanpix Simen Hegstad Krüger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway