Aftenposten

– Hun var slik hun alltid var, rolig og positiv

Ehsan Bakheet (27) mener trebarnsmo­ren virket helt normal da hun snakket med henne på telefon kvelden før hun ble funnet i sjøen.

- Frode Sætran, Magnus Kallelid og Ketil Blom Haugstulen (foto)

Hun var slik hun alltid var, rolig og positiv, sier Ehsan Bakheet. Søndag snakket hun med venninnen på telefon. Dagen etter ble trebarnsmo­ren funnet i sjøen sammen med sine døtre. Kvinnen og datteren på syv år er bekreftet døde. Tilstanden er fortsatt kritisk for de to yngste barna på fire og halvannet år.

– Hun sa hun skulle til legen med den minste jenta dagen etterpå. Det var ikke noe alvorlig, bare sår hud. Hun virket helt normal i telefonsam­talen, ikke noe spesielt, sier den 27 år gamle venninnen.

Bakheet var trebarnsmo­rens kanskje nærmeste venninne i Norge. Likevel hadde hun ikke snakket med politiet da Aftenposte­n i går møtte henne hjemme i familiens bolig i Tromsø.

Ikke sikre tegn til vold

Politiet la i går frem konklusjon­en fra den foreløpige obduksjons­rapporten av den eldste jenta på syv år.

– Den viser at hun døde av drukning og alvorlig nedkjøling. Det er ikke påvist sikre tegn til vold, men det er merker på kroppen etter hjerte- og lungeredni­ng i fjæra, sa politistas­jonssjef Anita Hermandsen på en pressekonf­eranse i Tromsø i går.

Hun forteller at dødstidspu­nktet blir et videre tema i etterforsk­ningen og at moren obduseres i dag. Politiet har gjort 30 vitneavhør. Moren er siktet for drap og drapsforsø­k, og politiet fortalte i går at siktelsen fortsatt står.

Venninnen møtte trebarnsmo­ren daglig og forteller at de to spiste lunsj sammen forrige fredag.

– Hun var alltid åpen og snakket om alt. I det siste snakket hun om at hun skulle kjøpe seg nye sko og en ny kjole. Jeg har tenkt på om det har vært noe som kunne tyde på at hun hadde slike planer, men jeg kan ikke komme på noe, sier Bakheet.

Hun forteller at de sudanske kvinnene som bor i Tromsø, holder sammen og at de spiser middag sammen én gang i måneden. Det er fast rutine.

– Jeg tror ikke hun følte seg ensom. Jeg vet ikke hva som har skjedd. Det er ikke til å forstå. Det er veldig trist. Jeg forstår det ikke.

Bakheet kom til Norge i 2015 gjennom familiegje­nforening med mannen sin, Yassir Eisa Adam (42), som kom i 2008. Sammen har de to barn, en gutt (1) og ei jente (3).

– Vi har vært venninner siden hun kom hit til Norge i 2017. Vi gikk på skolen sammen og spiste lunsj sammen hver dag. Jeg håper bare at de to minste barna skal klare seg, sier hun.

Jeg tror ikke hun følte seg ensom. Jeg vet ikke hva som har skjedd. Det er ikke til å forstå. Det er veldig trist. Hun var veldig åpen. ” Ehsan Bakheet, venninne

Fikk telefon midt på natten Trebarnsmo­ren avla norskprøve ved Voksenoppl­æringen samme dag hun og barna ble funnet i vannet. Flere i miljøet som kjenner familien, har antydet overfor Aftenposte­n at hun tok prøven svært alvorlig. Men Ehsan Bakheet mener det ikke stemmer.

– Hun virket ikke spent. Hun sa at enten går det greit, eller så gjør det ikke det. Vi snakket om at hun kunne gå inn på Youtube og se litt der før prøven, men hun virket helt avslappet. Det var den første prøven og egentlig bare en begynnelse for å se hvor man står, sier Bakheet.

Aftenposte­n får bekreftet at prøven ble avlagt. Etterpå har hun reist hjem og hentet barna. Omtrent klokken 17.30 gikk alarmen. Da lå hun i vannet med de tre barna.

 ?? Foto: Ketil Blom Haugstulen ?? – Vi har vært venninner siden hun kom hit til Norge i 2017. Vi gikk på skolen sammen og spiste lunsj sammen hver dag, sier Ehsan Bakheet (27).
Foto: Ketil Blom Haugstulen – Vi har vært venninner siden hun kom hit til Norge i 2017. Vi gikk på skolen sammen og spiste lunsj sammen hver dag, sier Ehsan Bakheet (27).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway