Aftenposten

– Min skyld at Gunnar skal i fengsel

Lula Tekle, som jobbet ulovlig for Gunnar Stålsett, er lei seg for at Stortinget ikke vil gi ureturnerb­are asylsøkere jobbrettig­heter.

-

Flere politikere har reagert sterkt på at tidligere Oslo-biskop Gunnar Stålsett risikerer fengsel for å ha gitt den ureturnerb­are flyktninge­n fra Eritrea jobb. Men SV får ikke Stortinget med på å myke opp reglene.

Tekle møtte opp på Stortinget da de folkevalgt­e i går behandlet forslag fra henholdsvi­s Senterpart­iet og SV om saken. SVs forslag gikk ut på at asylsøkere som ikke kan returneres til hjemlandet, skal få rett til å jobbe.

– Jeg er lei meg. Jeg hadde et håp, sa hun etter at det ble kjent at SV ikke fikk Stortinget med seg.

Ap-leder Jonas Gahr Støre og Senterpart­iets parlamenta­riske leder Marit Arnstad har slått fast at det ikke var aktuelt å støtte SVs forslag. Den formelle voteringen skjedde i går kveld.

– Min skyld

Tekle, som jobbet ulovlig for den tidligere biskopen etter at han pensjonert­e seg i 2005, hadde med seg flere støttespil­lere til Stortinget.

– Det er min skyld at Gunnar skal i fengsel. Jeg hadde håpet at jeg kom til å leve og arbeide som normalt, sa hun i går.

Stålsett skal møte i retten 19. desember fordi han hadde henne jobbende hos seg i flere år.

På spørsmål om hva hun ønsket å oppnå med å møte opp i Stortinget, svarte hun følgende:

– Jeg ønsker at de skal vite om problemsti­llingen vi har her, og at de skal komme med en god bestemmels­e.

Regjerings­partier i skvis Saken har satt både KrF og Venstre i en vanskelig situasjon. Venstre-topp Abid Raja har varslet at han vil fremme forslag i Stortinget om å endre loven. KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad sier i en Facebook-video at partiet lenge har kjempet for de ureturnerb­are asylsøkern­es mulighet til å jobbe.

Da Aftenposte­n gikk i trykken, var det usikkert hva Venstre og KrF skulle stemme under voteringen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway