Aftenposten

Det som sies i Buckingham Palace, forblir i Buckingham Palace

- Ingeborg Moe

Bildet ble tatt under en mottagelse på Buckingham Palace i forbindels­e med 70-årsjubilee­t til NATO. I billedteks­ten til Reuters fotograf er det først og fremst USAs førstedame Melania Trump og Tysklands Angela Merkel som blir nevnt. Navnet til Norges statsminis­ter Erna Solberg og Jens Stoltenber­gs kone Ingrid Schulerud kommer i andre rekke.

Men for dem som ser bildet med norske øyne, virker det som om det er Erna Solberg de lytter til.

Den danske regjeringe­n var tidlig ute og la ut et bilde der også den danske statsminis­teren deltar i samtalen.

I sosiale medier er det flere som lurer på hva de snakker om, blant annet USA-ekspert Hilde Restad.

– Hva er det den norske statsminis­teren sier til dronningen (mens hun vifter med fingeren)? spør hun.

Solberg selv vil ikke si hva de snakket om. I en facebook-oppdaterin­g i går formiddag skriver hun at «Det som sies til Dronning Elizabeth i Buckingham Palace, forblir i Buckingham Palace».

Enkelte spøker med at vi vil få svaret i en ny sesong av Netflix-serien The Crown, der dronning Elizabeth er hovedperso­n.

Andre samtaler fra samme mottagelse under NATO-toppmøtet onsdag har ikke vært omgitt av samme hemmelighe­tskremmeri. I går dukket det opp en video hvor Canadas statsminis­ter Justin Trudeau tilsynelat­ende spøker med USAs president Donald Trump. Det skal ikke ha falt i god jord hos presidente­n, som kalte Trudeau falsk.

 ?? Foto: Reuters/NTB scanpix ?? Tysklands forbundska­nsler Angela Merke til venstre, dronning Elizabeth i midten og USAs førstedame Melania Trump ser alle ut til å høre på hva Erna Solberg forteller. Ingrid Schulerud, som er gift med NATO-sjef Jens Stoltenber­g, står ytterst til høyre.
Foto: Reuters/NTB scanpix Tysklands forbundska­nsler Angela Merke til venstre, dronning Elizabeth i midten og USAs førstedame Melania Trump ser alle ut til å høre på hva Erna Solberg forteller. Ingrid Schulerud, som er gift med NATO-sjef Jens Stoltenber­g, står ytterst til høyre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway