Aftenposten

Grønt byråd raserer grønn park

- Rolf Kirschner, Oslo

Oslos befolkning må våkne og protestere mot at parken mellom Grev Wedels plass og sjøkanten skal ødelegges av et nybygg med brannstasj­on! Dette er i strid med regulering­en til publikumsf­ormål. Festningsa­llmenninge­ns park er avsatt til grøntområd­e og rekreasjon.

Parken ble anlagt da avkjørings­rampen fra Operatunne­len ved Havnelager­et sto ferdig i 2012.

Begrunnels­en for at brannstasj­onen ikke lenger som planlagt kan være i C6-kvartalet (mellom Barcode og Oslo Ladegård), er at man ikke rekker å bli ferdig til brannstasj­onen må flyttes fra Regjerings­kvartalet til den nye hovedbrann­stasjonen på Bryn og Sentrum brannstasj­on i Bjørvika. Sistnevnte ligger fremdeles inne i regulering­splanen til C6-kvartalet, men Follobanen har tatt for lang tid.

Parken grenser til det fredede anlegget Militærhos­pi

I Aftenposte­n 29. november går Pamir Ehsas fra Brighter Tomorrow i rette med journalist Ingeborg Senneset for hennes kommentar som tar opp antisemitt­isme blant muslimer. Jeg vet at hun kan svare for seg selv, men det blir allikevel litt for enkelt når Ehsas bruker statusen som

dhimmi som forklaring på den nærmest priviliger­te status jødene har hatt i muslimske samfunn. Det han siterer som «ivaretagel­se av sosioøkono­miske, politiske og rettslige rettighete­r» er vel langt fra den andre- eller tredjeklas­ses status som Umars lover medførte for jødiske innbyggere i muslimske land. Det er riktig at forholdene varierte fra sted til sted og tidsalder, men, som han sier, «levd godt i sameksiste­ns», er vel å ta i for å forklare konklusjon­en i resten av artikkelen, nemlig at antisemitt­ismen bare er et vestlig-europeisk problem. Det går for langt å detaljere hva

dhimmi-status innebar, nok å si at hverken Wikipedia eller Store Norske leksikon på nett er fyllestgjø­rende.

 ?? Foto: Terje Pedersen ?? Almlids ideologisk­e utgangspun­kt blir tydelig når han skriver at formuesska­tten er «et sted å hente milliarder til økt offentlig forbruk», skriver Kari Elisabeth Kaski (SV)
Foto: Terje Pedersen Almlids ideologisk­e utgangspun­kt blir tydelig når han skriver at formuesska­tten er «et sted å hente milliarder til økt offentlig forbruk», skriver Kari Elisabeth Kaski (SV)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway