Aftenposten

«Jeg var så fokusert på den jeg ville være, at jeg glemte hvem jeg egentlig var»

-

dag, og hver gang jeg ikke klarte noe, ble jeg misfornøyd.

Jeg hadde hele tiden sett for meg det Eva kunne være, men jeg visste ikke om dette var den riktige veien å gå.

En video

En dag så jeg en Tedxtalks-video som het «Hvordan finne sin stemme?». Kvinnen i videoen fortalte at hun hadde kjempet seg til en finansjobb i City i London. På skolen hadde hun ikke gode karakterer, og lærerne hadde heller ikke troen på henne. Hun bestemte seg for at hun ville bevise det motsatte, noe som ble hennes motivasjon. Hun satte seg et mål og kjempet hardt for å oppnå det: å jobbe innen finans.

Hun hadde helt glemt å tenke på om hun ville like jobben, men en dag ble hun invitert til å snakke i et radioprogr­am. Med en gang hun tok på seg hodetelefo­nene og begynte å snakke, opplevde hun at alt føltes riktig.

Hun elsket å snakke på radio, det kom så lett for henne. Hun var i sitt rette element. Ikke fordi hun hadde kjempet seg mot et ideal, men fordi det var naturlig for henne.

Glemte meg selv

Jeg fikk en aha-opplevelse, for jeg skjønte at å finne seg selv ikke handlet om å utfordre seg selv for å oppnå et mål som kanskje ikke faller en naturlig. Å finne seg selv handler heller om å lytte til det som allerede er i oss, det som kommer naturlig.

Jeg var så veldig fokusert på den jeg ville være, at jeg glemte helt hvem jeg egentlig var. Hvem var jeg da jeg var rolig og tilfreds? Hva var det som falt meg naturlig, og som jeg virkelig likte å gjøre?

Til all ungdom vil jeg gjerne si: Dyrk det som er naturlig for deg, og som gir deg glede. Så enkelt er det!

PS: Jeg vil gjerne anbefale alle å se videoen, men det hjelper om du kan fransk. Den heter «Comment trouver sa voie? Marie Dosiere».

 ?? Foto: Helmine Syvertsen/NTB scanpix ?? Jeg utfordret meg selv sikkert hver dag, og hver gang jeg ikke klarte noe, ble jeg misfornøyd, skriver debattante­n.
Foto: Helmine Syvertsen/NTB scanpix Jeg utfordret meg selv sikkert hver dag, og hver gang jeg ikke klarte noe, ble jeg misfornøyd, skriver debattante­n.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway