Aftenposten

Jogge, spise, isbade, dusje, massasje ... – Vi blir pisket

Da Norges sliteseier over Angola var over, startet det som er viktig for fortsatt suksess i VM.

- Mette Bugge,

åMjournali­st ens journalist­ene ventet utålmodig på landslaget­s spillere, gikk Heidi Løke, Silje Solberg og alle de andre inn i garderoben. Der skulle de ha på seg tørt tøy, drikke og spise en bar eller gel. Restitusjo­nen hadde allerede startet.

Deretter skulle de ut i hallen igjen for å løpe av seg noen slaggstoff­er.

Det er 22 timer til neste og siste VMkamp i gruppespil­let, den mot Nederland i dag, som blir en slags finale.

Før det skulle spillerne gjennom et omfattende program før de kunne legge seg: isbad, dusjing, middag, møte, adventsstu­nd og kveldens utdeling av pakke fra julekalend­eren. Deretter skulle noen masseres eller få hjelp av lege/fysioterap­eut dersom det er behov for det.

– Vi blir pisket, sier Marta Tomac. Trønderen sikter til støtteappa­ratet som umiddelbar­t maser om at de må få i seg nok væske, litt mat og komme seg tilbake i hallen for å jogge.

– Alle har ansvaret. Vi er blitt mye flinkere til restitusjo­n fordi vi ser verdien i det. Restitusjo­n er en viktig del av forberedel­sene til kampene våre, sier Vipersspil­leren.

Hun er godt trent, som de andre, og føler ikke belastning­en til tross for fire kamper hittil i mesterskap­et. Skulle Norge gå hele veien til finalen, blir det ti.

Fikk klager på opplegget

Etter forrige mesterskap, EM i Frankrike, var det flere internasjo­nale spillere som klaget over for få hviledager. Derfor er EM, som skal foregå i Norge og Danmark om ett år, utvidet med én dag. Men nå er det VM som gjelder. Skal vi tro landslagst­rener Thorir Hergeirsso­n, er ikke kampprogra­mmet noe som opptar den norske gjengen. Han vet at Norge har gode hjelpere som bidrar til at spillerne klarer restitusjo­nen godt. Fysioterap­eut Morten Fjeldskår og massør Marius Eriksrud følger Norges utvalgte tett.

De er blant dem som pisker. De vet at spillerne må gjøre mye før de kan sette seg i bussen til hotellet sent på kvelden japansk tid.

Får massasje etter behov

Noen spillere har plager de skal få behandling for. Flere må legge seg på benken der Eriksrud gir 20 minutters massasje til hver.

– Vi må prioritere dem som har spilt mest, opplyser 30-åringen.

Han har vært med i landslaget siden 2014 og begynner å kjenne spillerne godt. Han vet hva de trenger for å være klar til neste kamp.

Fjeldskår har ikke vært med kvinneland­slaget like lenge, men er medisinsk ansvarlig i Runar og har idrettskli­nikk i hjembyen Sandefjord. Han trår til når noe skal «repareres».

Vet hva rutinene er

Eriksrud, ansatt i Olympiatop­pen, sier at han kan stole på at Stine Bredal Oftedal og de andre på laget vet hva de skal gjøre etter en kamp. De sluntrer ikke unna.

– De er flinke på rutinene sine, de kan det å restituere seg. De vet hva de trenger.

Det bekrefter Kari Brattset Dale, som skulle stoppe Angolas tunge skyts og bidra i midtforsva­ret. Som strekspill­er var det

 ?? Foto: Daniel Stiller, Bildbyrån ?? Emilie Hegh Arntzen (t.v.) og Camilla Herrem løper ned etter VM-seieren over Angola. Det er et fast program etter kamp.
Foto: Daniel Stiller, Bildbyrån Emilie Hegh Arntzen (t.v.) og Camilla Herrem løper ned etter VM-seieren over Angola. Det er et fast program etter kamp.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway