Aftenposten

Før start fikk hun en SMS som hjalp

«Hælen og nærme» sto det i meldingen fra mentaltren­eren til Ingrid Landmark Tandrevold.

- Kurt B. M. Haugli, journalist

åDermed falt blinkene, og hun gikk karrierens beste normaldist­anse. Aldri før har hun vært så nær en pallplass i den originale skiskytter­øvelsen hvor hver bom gir ett minutt i tillegg. Tandrevold hadde bare en bom på de 20 skuddene.

Men hva betydde det egentlig, det som sto i tekstmeldi­ngen fra mentaltren­eren?

– Det gir jo ikke mening for noen andre enn meg. Man har små triggerord man bruker og som hjelper. Og det som trigger meg, trigger kanskje ikke noen andre, fortalte hun etter løpet.

Det var disse ordene fra tekstmeldi­ngen som hun gjentok igjen og igjen på de stående skytingene. Han som hjelper henne og holde orden på tankene, jobber for Olympiatop­pen, men hun vil ikke ut med navn sånn rett i ettertid av løpet.

Ikke helt meningsløs­t

Nå er innholdet i denne meldingen ikke helt betydnings­løs. Det handler om å stå trygt på hælen på den stående skytingen, og skal vi tolke det hun sier riktig, føle seg nær blinken. Det ble til slutt den sure 4.-plassen. Lenge så det ut til at det skulle handle om en plass på pallen, men på et sent startnumme­r kom ukrainske Julia Dsjima og splittet det som så ut til å bli en veldig god fransk dag. Justin Braizas vant foran Dsjima og Julia Simon. Det var selvfølgel­ig litt surt for 23-åringen fra Bærum.

– Hadde jeg sagt at det ikke er skuffende, ville jeg nektet for at jeg er et konkurrans­emenneske. Selvfølgel­ig vil jeg gjerne være på pallen. Jeg kan ikke gjøre noe med de andre konkurrent­ene mine, bare min egen prestasjon. I dag var det godt nok til en fjerdeplas­s. Jeg bare prøve igjen, sa hun godt fornøyd med en skikkelige bekreftels­e på at skyteforme­n er god.

Det ble en klassisk værkveld i Östersund. Vind som kunne være lunefull og noen snøfiller som føk imellom. Det var ikke alle som taklet den jämtlandsk­e brisen like godt som Tandrevold. Både Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland slet med å treffe. Eckhoff hadde fem tilleggsmi­nutter og kom på 29. plass. Marte Olsbu Røiseland hadde like mange bom og havnet til slutt på 19. plass. Karoline Knotten kom på 24. plass med bare tre tilleggsmi­nutter.

Lynet i sporet

For Olsbu Røiseland var løpet nok et bevis på at det er få i skiskytter­sirkuset som er i bedre form enn henne. En skade har ført til at hun har forbud mot løping. Derfor har hun vært nød til å trene alternativ­t denne sommeren og høsten. Det er blitt mye sykling når de andre har vært ute på løpetur.

– Det funker veldig bra i sporet. Det er godt å vite at jeg er en av de sterkeste der ute, det bygger selvtillit. Så er det selvfølgel­ig kjedelig at jeg ikke treffer blinkene når det funker så godt ellers.

 ?? Foto: Johanna Lundberg, Bildbyrån ?? Ingrid Landmark Tandrevold skjøt 20 skudd og traff på 19 av dem.
Foto: Johanna Lundberg, Bildbyrån Ingrid Landmark Tandrevold skjøt 20 skudd og traff på 19 av dem.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway