Aftenposten

Egil Juul Brekke

- Arne Knudsen

Egil ble født i Oslo 7. januar 1934 og døde 85 år gammel 22. november. Han bodde i Oslo-området hele sitt liv. Han startet med militærtje­neste i Hans Majestet Kongens Garde. Fra 1954 arbeidet han i Politiet og steg fort i gradene der.

Egil ble overflytte­t til den kongelige politiesko­rten i 1970 og ble avdelingsl­eder fra 1980 til 1991. Han var dermed kong Olavs livvakt og hadde ansvaret for kongefamil­iens sikkerhet. Jeg hadde mye kontakt med Egil i denne perioden fordi jeg fotografer­te for kongefamil­ien.

Egil hadde en fin evne til å få kontakt med folk. Han utviklet Politiesko­rten i betydelig grad ettersom kongefamil­ien vokste.

Hans personlige kontakt med kong Olav var helt spesiell og i stille stunder hadde de mange, gode samtaler på reiser i inn- og utland. Det ble fylkesture­r, statsbesøk både i Norge og til mange land, og Egil ordnet med sikkerhete­n i samarbeid med sin stab.

Han var gift med Inger Johanne, og de fikk fire barn. Eldste sønnen Jørgen er politiinsp­ektør, Jarle og Inge er politiover­betjenter og minstejent­a Katharina er advokat og bosatt i USA. De siste tolv årene var Egil gift med Marliese, og de støttet hverandre til det siste. Han var meget interesser­t i sikkerhet som fag og arbeidet videre med dette som pensjonist. Han fortalte meg flere ganger at sikkerhet ville bli mer og mer nødvendig fremover og regnet med at bransjen ville sysselsett­e flere og flere, og det stemmer.

Mine tanker går nå til Marliese, Inger Johanne, barna og familien, som jeg ønsker styrke i sorgen. Jeg lyser fred over Egils gode minne.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway